22.2.24

Φλωρίδης κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Βγάλατε έξω δολοφόνους, βιαστές, εμπόρους ναρκωτικών, χωρίς κριτήριο Νέα ένταση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, αυτή τη φορά ανάμεσα στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη και τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλο, για το νομοσχέδιο με τις τροποποίησεις στον Ποινικό Κώδικα, το οποίο ψηφίσθηκε προχθές (19/02) κατά πλειοψηφία, επί της αρχής του, από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Υπέρ τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Συγκεκριμένα, αρχικά ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για φθηνό σόου από τον κ. Φλωρίδη και χαρακτήρισε ως «γονατογράφημα» το νομοσχέδιο. «Η κυβέρνηση φέρνει μία εκτεταμένη αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα και στην ποινική δικονομία, πρόκειται για αποσπασματικές ρυθμίσεις που καλούνται να υπηρετήσουν τις σκοπιμότητες του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Το γεγονός ότι κυβερνήσατε μάς οδηγεί σήμερα να έχουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Ότι αφού ολοκληρώθηκε η διακυβέρνηση, οδηγηθήκατε σε ήττα το 2019, σε συντριβή το 2023, στη διάσπαση και τώρα στη διάλυση», απάντησε αρχικά ο Γ. Φλωρίδης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παραμένει στις διαχρονικές του θέσεις που τον οδήγησαν στη συντριβή.

«Με το “καλημέρα” που αναλάβατε το 2015, το πρώτο άρθρο που φέρατε ήταν αποφυλάκιση του βαρέος εγκλήματος στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2015. Το δεύτερο ήταν το κλείσιμο των τραπεζών και η διάλυση κοινωνίας. Το πρώτο άρθρο που φέρατε το 2015, ενώ περίμενε άλλα ο κόσμος.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου, Απρίλιος 2015, όπου οι ποινές φυλάκισης που είχαν επιβληθεί 1.080 μέρες έγιναν 108, τα κακουργήματα μέχρι 10 χρόνια, 120 μήνες, έγιναν 24, χαρίσθηκαν 100 μήνες. Την κάθειρξη που ήταν 25 χρόνια, την πήγατε στα 8.

Το αποτέλεσμα ήταν επειδή δεν αξιολογήσατε ότι άντε οδηγήστε σε αποσυμφόρηση που είχαν χαμηλές ποινές, αλλά βγάλατε έξω δολοφόνους, ληστές, βιαστές, εμπόρους ναρκωτικών, χωρίς κριτήριο», σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Φάμελλο και συμπλήρωσε: «Τι μας είπε σήμερα; Γιατί αυξάνετε τα όρια κάθειρξης από τα 15 στα 20 χρόνια; Γιατί οι βιαστές ανηλίκων πρέπει να βρίσκονται στη φυλακή παραπάνω για να βρίσκουν δικαίωση τα θύματα».

«Αυτά υπερασπίζεστε σήμερα, μην έχετε αμφιβολία ότι η διάλυση είναι πάρα πολύ κοντά. Όχι γιατί η Αριστερά είναι μανούλα σε αυτά, όταν αρχίσει και πλακώνεται, αλλά γιατί σας οδηγεί σε αυτό ο ελληνικός λαός», επεσήμανε ακόμη ο κ. Φλωρίδης.

https://fimotro.gr/