22.2.24

Στην ανυπαρξία του 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ του άπειρου Κασσελάκη - Το μπάχαλο «βολεύει» τον Τσίπρα - Σενάριο επιστροφής του πριν τις εθνικές εκλογές

 Το ζήτημα είναι εάν η επιστροφή του κ. Τσίπρα θα γίνει μέσω ΣΥΡΙΖΑ (δύσκολο, δεδομένου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι δεν παραιτείται) ή μέσω μια νέας... προοδευτικής… πρωτοβουλίας

Αρνούμενος να προσαρμοστεί στις… επιταγές του ΣΥΡΙΖΑ και στη γραφειοκρατία της Κουμουνδούρου, αλλά και την ίδια στιγμή αδυνατώντας να παρουσιάζει μια πειστική εναλλακτική πρόταση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω στο 4%. Όσον κι αν ο ίδιος επιμένει ότι μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η «ανυπαρξία» πρότασης, η απουσία ελέγχου στην κυβέρνηση, έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αμφιβολίες στο εκλογικό σώμα. Ο χρόνος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρά αντίστροφα…
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, το όνομα του Αλέξη Τσίπρα έχει επιστρέψει στην επικαιρότητα. Άλλωστε εάν υπάρχει ένας άνθρωπος -εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη- ο οποίος «ευνοείται» από το σκηνικό διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο… Αλέξης Τσίπρας. Ήδη, άνθρωποι από το περιβάλλον του μιλούν για το σενάριο επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού ακόμα και πριν τις εθνικές εκλογές. Το ζήτημα είναι εάν η επιστροφή του κ. Τσίπρα θα γίνει μέσω ΣΥΡΙΖΑ (δύσκολο, δεδομένου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι δεν παραιτηθεί ακόμα κι αν στις ευρωεκλογές χάσει με 20 μονάδες διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη) ή μέσω μια νέας... προοδευτικής… πρωτοβουλίας. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει ως ο πολιτικός που... έκανε τα μαθήματά του και γυρίζει ωριμότερος για να ενώσει τη λεγόμενη ριζοσπαστική αριστερά με τη σοσιαλδημοκρατία.

«Aπό ό,τι έχω καταλάβει και χωρίς να έχω πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποκλείσει την ιδέα (σ.σ. της επιστροφής). Τώρα, μένει να φανεί τι μορφή θα έχει, αν θα είναι απλώς μία παρέμβαση ή θα έχει μονιμότερο χαρακτήρα» δήλωνε χθες ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλουγλου.
«Θα βοηθούσε πάρα πολύ (σσ. η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα), δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας» δήλωνε την ίδια ημέρα, ο Γιώργος Τσίπρας.
Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί καθημερινά με Αλέκο ΦλαμπουράρηΌλγα Γεροβασίλη, ενώ έχει μία πολύ καλή άποψη για τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος είναι από τους άνθρωπους που βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το συνέδριο

Η στάση που θα τηρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αρχίσει σήμερα (22/2/2024) θα αποτελέσει ένα καλό δείγμα για τις προθέσεις του. Κι αυτό διότι είτε η παρουσίασα του είτε η απουσία του θα αποτελέσουν πολιτικό μήνυμα.
Εάν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να παρευρεθεί στο συνέδριο, θα είναι «αναγκασμένος» να απευθύνει ομιλία, καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι απαραίτητο να λάβει θέση... Σε αυτή την περίπτωση, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο περιεχόμενο της ομιλίας του. Στον αντίποδα, σε περίπτωση που αποφασίσει να μην συμμετέχει, η απουσία θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως δυσαρέσκεια όσον αφορά τις εξελίξεις στο κόμμα (που ο ίδιος οδήγησε στην κυβέρνηση και το άφησε ως αξιωματική αντιπολίτευση και τώρα κινδυνεύει να επιστρέψει στο 4%) αλλά και ως προάγγελος για τα μελλοντικά του σχέδια.

www.bankingnews.gr