12.1.24

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι αδυναμίες των Leopard φάνηκαν στην Ουκρανία!

 

Η Ελλάδα είχε πληρώσει πολλά για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard. Στόχος της αγοράς ήταν να αποκτήσουμε πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων στον Έβρο. Οι Γερμανοί είχαν εισπράξει τα ελληνικά δις και στη συνέχεια πούλησαν μεταχειρισμένα άρματα Leopard στην Τουρκία αποδυναμώνοντας την ελληνική αγορά! Προς τι η έκπληξη θα πείτε.
Το Leopard είχε επιλεγεί μετά από εξαντλητικές δοκιμές , είναι η αλήθεια. Θεωρήθηκε η καλύτερη επιλογή, ωστόσο από τις παραλαβές των αρμάτων φάνηκαν κάποια προβλήματα.
Τώρα που το άρμα μάχης Leopard δοκιμάστηκε σε πραγματικό πόλεμο, τα προβλήματα του φάνηκαν περισσότερο.
Το γερμανικό Spiegel έγραψε ότι «τα γερμανικά άρματα μάχης φαίνεται ότι είναι καλά για ασκήσεις και παρελάσεις, όχι όμως για πραγματική μάχη».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «μια επιτροπή από τη Γερμανία που επισκέφθηκε ένα κέντρο για την επισκευή των γερμανικών αρμάτων μάχης στη Λιθουανία, διαπίστωσε σωρεία προβλημάτων. Σε αυτά προστίθεται και ελλείψεις ανταλλακτικών …Γερμανός αξιωματικός παραδέχτηκε στο Spiegel ότι τα γερμανικά τανκς φθείρονται πολύ γρήγορα σε συνθήκες μάχης. Ο ουκρανικός στρατός σημειώνει ότι το Leopard είναι «εύθραυστο» και παρουσιάζει συχνά βλάβες»…

Πηγή: militaire.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com