12.1.24

Ονομάστηκε «Fearless»: ένα μοντέλο του πολλά υποσχόμενου μη επανδρωμένου πλοίου M-USV Dauntless παρουσιάστηκε σε ναυτικό συμπόσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες

 

Ενα συμπόσιο του SNA, του Surface Naval Association, άνοιξε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το συμπόσιο συζητά την ανάπτυξη του αμερικανικού στόλου και επίσης παρουσιάζει νέες εξελίξεις για το Ναυτικό των ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ άλλων, ένα μοντέλο (συμπεριλαμβανομένου ενός εικονικού) του πολλά υποσχόμενου πολεμικού πλοίου M-USV Dauntless, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως "Fearless", παρουσιάστηκε στο SNA-2024.


Πρόκειται για ένα πλοίο χωρίς πλήρωμα μεσαίας κατηγορίας, η δημιουργία του οποίου παραγγέλθηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ μέσω της DARPA τον Οκτώβριο του 2018.

Το πλοίο, βάσει της παραγγελίας, πρέπει να παραλάβει ένα συγκρότημα ηλεκτρονικού πολέμου, ένα ηλεκτρονικό και υδροακουστικό σύστημα αναγνώρισης, καθώς και κύρια (θανατηφόρα) όπλα. Το Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει να αγοράσει τουλάχιστον 40 από αυτά τα πλοία, αλλά η τελική επιλογή δεν έχει ακόμη επιλεγεί.

Στην έκθεση υπάρχουν πολλές επιλογές για το μελλοντικό M-USV.
Μία από τις παρουσιαζόμενες εκδόσεις έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: μέγιστη ταχύτητα - τουλάχιστον 24 κόμβοι, επί του σκάφους - 16 κελιά για βλήματα. Δεδομένου ότι το NOMARS Dauntless δεν απαιτεί χώρο για να φιλοξενήσει πλήρωμα, είναι πιο συμπαγές για τον ίδιο αριθμό πυραύλων από ένα συμβατικό πυραυλικό πλοίο.

Ο προγραμματιστής λέει ότι το M-USV Dauntless μπορεί να λειτουργήσει ως wingman για ένα πλοίο με πλήρωμα, καθώς και ως όπλο κρούσης ως μέρος μιας μεγάλης μοίρας.

Επίδειξη εκτόξευσης πυραύλου από  εκτοξευτή ADL:

Εικάζεται ότι μια μικρότερη έκδοση του πλοίου ως επίδειξης ικανότητας έχει ήδη τοποθετηθεί στο ναυπηγείο του Σιάτλ. Η παρουσίαση του M-USV Dauntless στα μέλη των Επιτροπών Εξοπλισμών και των δύο βουλών του Κογκρέσου αναμένεται να γίνει στο ναυπηγείο στις 12 Ιανουαρίου. Η εταιρεία ανάπτυξης θέλει πραγματικά να λάβει χρηματοδότηση για το έργο της. Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου έχει τον εκτοξευτή ADL VLS με τα 4 κελιά.Το βίντεο θα το δείτε εδώ:

  




Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/01/fearless-m-usv-dauntless.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com