1.1.24

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αποσύρεται από τη Μέση Ανατολή το αεροπλανοφόρο Gerald Ford

 Το αεροπλανοφόρο βρέθηκε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αμέσως μετά τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου προκειμένου να αποτρέψει μία μεγαλύτερη περιφερειακή κλιμάκωση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να αποσύρουν μία από τις ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων τους από τη Μέση Ανατολή τις επόμενες ημέρες.

Το ABC News μετέδωσε ότι το αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford θα αναχωρήσει από την περιοχή μετά από περισσότερους από δύο μήνες στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου είχε σταθμεύσει στη σκιά του πολέμου του Ισραήλ με την Χαμάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αεροπλανοφόρο θα επιστρέψει στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, για να προετοιμαστεί για μελλοντικές αποστολές - όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί να κάνει στις αρχές Νοεμβρίου.

Το αεροπλανοφόρο που μεταφέρει 4.000 προσωπικό και οκτώ μοίρες αεροσκαφών βρέθηκε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αμέσως μετά τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου προκειμένου να αποτρέψει μία μεγαλύτερη περιφερειακή κλιμάκωση. Την ίδια ώρα το αεροπλανοφόρο USS Dwight Eisenhower βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν κοντά στην Υεμένη προκειμένου να αποτραπούν επιθέσεις των Χούτι σε εμπορικά πλοία.

Αμερικανός αξιωματούχος που επικαλείται το ABC δήλωσε πως ακόμα και με την αποχώρηση του αεροπλανοφόρου οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν «πολλές στρατιωτικές δυνατότητες στην περιοχή» όπως επίσης και την ευελιξία για περεταίρω αναπτύξεις στο μέλλον.

https://www.ieidiseis.gr/