29.1.24

Ιορδανία: Τρεις αμερικανοί στρατιωτικοί νεκροί από επίθεση με drone

 

Μέχρι την Παρασκευή είχαν σημειωθεί περισσότερες από 158 επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στο Ιράκ και τη ΣυρίαTρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε μικρό αμερικανικό φυλάκιο στην Ιορδανία.

Οπως σημειώνει το CNN, αυτή είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται από εχθρικά πυρά στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.


Ο θάνατος τριών Αμερικανών στον Πύργο 22 στην Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, «αποτελεί σημαντική κλιμάκωση μιας ήδη επισφαλούς κατάστασης στη Μέση Ανατολή», σχολιάζει το αμερικανικό μέσο.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στο φυλάκιο βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο μιας αποστολής παροχής συμβουλών και βοήθειας με την Ιορδανία.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν σημειωθεί περισσότερες από 158 επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέρριψε την ευθύνη για το χτύπημα στις υποστηριζόμενες από το Ιράν ομάδες.

«Ενώ ακόμη συλλέγουμε τα δεδομένα για αυτή την επίθεση, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν στη Συρία και το Ιράκ», σημείωσε μεταξύ άλλων.