3.1.24

Ανασχηματισμός: Όλες οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης

 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας, η Δόμνα Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας

Την επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (στη θέση του Γιάννη Οικονόμου), τη μετακίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, αλλά και τη μετακίνηση της Δόμνας Μιχαηλίδου στη θέση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρώντας σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Θέση στην κυβέρνηση λαμβάνουν ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και η Ιωάννα Λυτρίβη ως υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού, οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης είναι οι εξής:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

  • Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
  • Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

  • Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

  • Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

  • Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

Γιατί προχώρησε σε ανασχηματισμό ο Κ. Μητσοτάκης

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «ο Πρωθυπουργός, όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς».

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, «σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος. Επικεφαλής στο υπουργείο Υγείας, έναν τομέα στον οποίο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία, προκειμένου να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες. Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επίσης στέλεχος από τη νέα γενιά, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «με τις αλλαγές ακόμη μια γυναίκα αναλαμβάνει υπουργική θέση και άλλη μία προστίθεται στις θέσεις των υφυπουργών, ενώ μπαίνουν στο υπουργικό σχήμα 3 στελέχη της νεότερης γενιάς». Τόνιζαν, δε, ότι «ο αριθμός υπουργών και υφυπουργών δεν αυξάνεται, αφού ήδη ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς έχει εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής και δεν έχει αντικατασταθεί».

https://www.naftemporiki.gr