3.1.24

Μακελειο στο Ιράν: Πάνω από 103 νεκροί και 170 τραυματίες στο μνημόσυνο του πρώην ηγέτη των Φρουρών της Επανάστασης



Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν την Τετάρτη ότι σημειώθηκαν εκρήξεις κοντά στο νεκροταφείο στη νότια πόλη Κερμάν.

Την ώρα εκείνη τελούνταν το ετήσιο μνημόσυνο για το θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, ανώτατου ηγέτη της ελίτ Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος σκοτώθηκε από βομβαρδισμό αεροσκάφους των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, το 2020.

Προς το παρόν τουλάχιστον 103 άνθρωποι αναφέρθηκε από τα κρατικά μέσα ότι έχουν χάσει τη ζωή τους. Περισσότεροι από 170 έχουν τραυματιστεί. "Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ανέβηκε στους 103, καθώς υπήρξαν άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους", μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, προσθέτοντας πως ορισμένοι τραυματίες βρίσκονται "σε κρίσιμη κατάσταση".

Κρατικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το συμβάν "τρομοκρατική επίθεση".

Η έκρηξη έρχεται στον απόηχο της χτεσινής επίθεσης ισραηλινού drone στον Λίβανο, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Νο2 της Χαμάς, Σαλέχ αλ-Αρούρι, ο οποίος ήταν και διοικητής επί της Δυτικής Όχθης.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε μια πρώτη και μετά μια δεύτερη έκρηξη κατά τη διάρκεια της τελετής στη νοτιοανατολική πόλη Κερμάν, αναφέροντας ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το ημιεπίσημο Nournews ανέφερε ότι "πολλά γκαζάκια εξερράγησαν στο δρόμο που οδηγεί στο νεκροταφείο και οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση".

Το πρακτορείο ειδήσεων SNN ​​ανέφερε ότι ασθενοφόρα κατευθύνονταν προς το νεκροταφείο, όπου εκατοντάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του Σουλεϊμανί.

https://www.capital.gr/

(Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας κ. Μιχάλη Τσολάκη)