14.1.24

Καιρός: Υποχωρεί το ψυχρό «κύμα» – Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα





Υποχωρεί σταδιακά από σήμερα, με άνοδο της θερμοκρασίας, το ψυχρό «κύμα» που πέρασε από τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τα νότια τμήματα, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, που τοπικά στα βόρεια ενδέχεται να είναι ισχυρός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 5 βαθμούς), από -2 έως 12 βαθμούς στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα, από 0 έως 12 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (από -4 έως 6 βαθμούς στην Ηπειρο), από 5 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες, από 5 έως 14 βαθμούς στην Κρήτη, από 0 έως 9 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες αναμένονται την Κυριακή στην Αττική. Τις πρωινές ώρες παγετός θα εκδηλωθεί στα βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και κατά τόπους παγετός τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-01-2024

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 16 και στη νησιωτική χώρα από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-01-2024

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Υφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά, ενώ στα νοτιοανατολικά θα έχουμε πρόσκαιρη ενίσχυση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, στα βόρεια από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-01-2024

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-01-2024

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.