7.1.24

Ακόμα περιμένουμε να έρθουν Ελλάδα-Η Γερμανία στέλνει 40 Marder 1A3 IFV για να εξοπλίσει δύο ουκρανικά τάγματα


 Το σίγουρο είναι ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να παραλάβει ο ελληνικός στρατός αυτά τα Marder τα οποία πάνε εσπευσμένα στην Ουκρανία

Η νέα γερμανική βοήθεια προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις περιλαμβάνει μια σειρά εξοπλισμού, αλλά η εστίασή  είναι στα ΤΟΜΑ Marders, που τόσο πολύ ζητούν επιτακτικά οι Ουκρανοί στις μάχες με τους Ρώσους.

Ένα ουκρανικό μηχανοποιημένο τάγμα, όπως είναι δομημένο στις σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις, είναι μια μονάδα που αποτελείται από στρατιώτες πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα, σχεδιασμένα να προσφέρουν ένα συνδυασμό κινητικότητας, ισχύος πυρός και προστασίας.

Τα βασικά στοιχεία ενός τέτοιου τάγματος περιλαμβάνουν συνήθως οχήματα μάχης πεζικού (IFV), άρματα μάχης, πυροβολικά, καθώς και μονάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης και διοίκησης.


Το Βερολίνο θα δώσει 40 Marder που προορίζονταν για την Ελλάδα στην Ουκρανία-Η χώρα μας θα αναμένει στο ακουστικό της !!!

Σύμφωνα με άρθρο μας, η επιλογή για γρήγορη παράδοση των Γερμανικών ΤΟΜΑ στην Ελλάδα αντί στην Ουκρανία, ως  μέρος της ανταλλαγής ελληνικών ΤΟΜΑ  BMP-1, δεν υπήρχε ως σενάριο.

https://www.newsbreak.gr/