26.12.23

Το Καζακστάν ενσωματώνει στο στρατό του τουρκικά UAV – τι έδειξαν οι δοκιμές
Το Υπουργείο Άμυνας του Καζακστάν ανακοίνωσε ότι άρχισε τις στρατιωτικές δοκιμές του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους ANKA-S, το οποίο πέρασε με επιτυχία τα στάδια των δοκιμών αποδοχής.
Σύμφωνα με το υπουργείο Καζακστανοί στρατιώτες άρχισαν να χειρίζονται το τουρκικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αερόχημα.
Ο  Σοκάν Μουσαμπέκοφ, Επικεφαλής του Κέντρου Εκπαίδευσης Μάχης Χρήσης UAV, δήλωσε ότι οι πτήσεις του ANKA-S πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά υπό τον έλεγχο του στρατιωτικού προσωπικού του Καζακστάν.
Ο Μουσαμπέκοφ σημείωσε ότι εάν η στρατιωτική δοκιμή ολοκληρωθεί με επιτυχία, το ANKA-S θα συμπεριληφθεί στον στόλο των δυνάμεων αεράμυνας του Καζακστάν.
 Το ANKA-S μπορεί να παραμείνει σε πτήση περισσότερες από 24 ώρες
Ο Μουσαμπέκοφ ανέφερε ότι η ταχύτητα πτήσης του ANKA-S, του οποίου το άνοιγμα φτερών φτάνει τα 18 μέτρα, κυμαίνεται μεταξύ 120 και 270 χιλιομέτρων, πρόσθεσε ότι το όχημα μπορεί να λειτουργεί αδιάκοπα στον ουρανό για έως και 27 ώρες.
Ο Ταγματάρχης Νικολάι Κιρίλοφ δήλωσε επίσης ότι το ANKA-S δεν μοιάζει με τα συστήματα που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν
 «Το μη επανδρωμένο αερόχημα ANKA-S ενεργεί διαφορετικά από τα συστήματα που έχουμε συνηθίσει. Νομίζω ότι θα πάρουμε γρήγορα τον έλεγχο αυτού του συστήματος με την τεχνική υποστήριξη ων Τούρκων ειδικών», είπε.
Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία -Tusas, το σχετικό μνημόνιο που υπεγράφη με την εταιρεία «Kazakhstan Engineering», το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ANKA θα παράγεται από κοινού στο Καζακστάν. Εκτός από την κοινή παραγωγή, θα υπάρξει συνεργασία σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών συντήρησης και επισκευής.

The Hellenic Information Team

Πηγή: https://www.enoplos.gr/2023/12/uav_02018365123.html