20.12.23

Ν. Υόρκη: Απόπειρα εμπρησμού στο γενικό προξενείο της Ελλάδας


Σε δηλώσεις του στη «Φωνή της Ελλάδας» ο γενικός πρόξενος του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη κ. Ντίνος Κωνσταντίνου μίλησε για την απόπειρα εμπρησμού που συνέβη χθες Κυριακή τα ξημερώματα.
«Κάποιος άγνωστος επιχείρησε να βάλει κάποια φωτιά στην είσοδο του προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιώντας κάποιο εύφλεκτο υλικό με το οποίο περιέλουσε τα φυτά του εξωτερικού χώρου. Η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση, γιατί ήταν άμεση η ανταπόκριση της πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστώ και δημοσίως» ανέφερε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Ντίνος Κωνσταντίνου και συμπλήρωσε «έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα κίνητρα. Με την έρευνα που θα πραγματοποιήσουν οι αστυνομικές αρχές θα ταυτοποιήσουν τον δράστη – υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό και από τις κάμερες παρακολούθησης – και θα μάθουμε περισσότερα».
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο ίδιο κτίριο εκτός του προξενείου, είναι και η κατοικία του εκάστοτε γενικού πρόξενου αλλά και του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.
Αναμένεται δε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κωνσταντίνου ότι θα συμμετέχει στην έρευνα και το FBI.

Πηγή: liberal.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com