27.12.23

Νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε κοντά στην Καλαμάτα

 Ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστής του αεροπλάνου έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του κοντά στην Καλαμάτα.

ραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/12) κοντά στην Καλαμάτα, μετά από πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11:28 το πρωί.

Η πτώση του αεροσκάφους είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ο πιλότος του αεροσκάφους, Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας
Ο πιλότος του αεροσκάφους, Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ / INTIME

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη.

Ακούστε μία από τις μαρτυρίες:

Ο πιλότος του αεροσκάφους, Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας
Ο πιλότος του αεροσκάφους, Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ / INTIME πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις- από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου– για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye, που κατέπεσε μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11;28 το πρωί, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το αεροσκάφος ανήκε στην 363η Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120ης Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος.

https://www.news247.gr/