9.12.23

Τι δικαιολογία βρήκε ο Γεραπετρίτης για τους τεμενάδες στον Ερντογάν

 

«Χρέος μας να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ σχολίασε το κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ίδιος παράλληλα αναφέρθηκε και στο περιστατικό της υπόκλισής του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.
«Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να υπάρχει μία κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε ο ίδιος τονίζοντας στη συνέχεια: «Αισθάνομαι ότι υπάρχει γνήσια διάθεση των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας», ενώ ξεκαθάρισε ότι «θα πάμε βήμα βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία».
«Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τόνισε.
«Η διακήρυξη των Αθηνών σηματοδοτεί την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα ιστορική. «Η ελληνική διπλωματία είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, είπε απαντώντας σε ερώτηση για την αν ήταν προγραμματισμένη η δευτερολογία του πρωθυπουργού και η αναφορά του σε μουσουλμανική μειονότητα και στη Συνθήκη της Λωζάνης», πρόσθεσε.
Τι είπε για την υπόκλιση στον Τούρκο πρόεδρο
«Δεν μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής απέναντι στους συνομιλητές μου και να κινούμαι στη βάση αρχών και αξιών. (…)Με τον Πρόεδρο (σ.σ. Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν έχουμε την τυπική σχέση που έχει ένας υπουργός Εξωτερικών με τον αρχηγό κράτους» είπε και συνέχισε: «Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους», τόνισε, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνηση που μοιάζει με μικρή υπόκλιση τη στιγμή που ο Ερντογάν περνούσε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, έχοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλευρό του.
«Αισθάμομαι πιο δυνατός για να διαχειριστώ την οποιαδήποτε ένταση» είπε ακόμα ο υπουργός.

Πηγή: ethnos.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com