20.12.23

Θεσσαλονίκη: Σωτήρια η επέμβαση των αστυνομικών στην Ξηροκρήνη - «Εφάρμοσαν» τουρνικέ στον τραυματία για να σταματήσει η αιμορραγία

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 31χρονος τραυματίας

 Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το αιματηρό επεισόδιο αι τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης έξω από καφενείο με αφορμή έναν καβγά. Τρομαγμένοι οι θαμώνες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τραυματίας αιμόφυρτος διακομίστηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας -χωρίς ωστόσο να ανησυχεί η κατάσταση της υγείας του. 

Όπως αναφέρει ο προέδρου Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, η επέμβαση των αστυνομικών ήταν σωτήρια για τον τραυματία. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εφάρμοσαν "τουρνικέ" ένα αιμοστατικό εξάρτημα, το οποίο κατέχουν από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα είδος σφιχτής ταινίας, που χρησιμοποιείται για να περιοριστεί ή και να διακοπεί η ροή του αίματος σε μία πληγή, ώστε να αποφευχθεί η ακατάσχετη αιμορραγία, που μπορεί να αποβεί μοιραία.


Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν σταμάτησε ένα τζιπ έξω από το καφενείο, στη διασταύρωση των οδών Αμπελώνων και Συνταγματάρχη Φρυζή, κατέβηκαν τρία άτομα και άρχισαν να λογομαχούν με άλλα τέσσερα άτομα που κάθονταν στο καφενείο.

Κατά τη διάρκεια του καβγά, ένα άτομο από την παρέα των τεσσάρων έβγαλε μπροστά στον κόσμο το όπλο που έφερε και άνοιξε πυρ τραυματίζοντας στο πόδι έναν νεαρό από τους τρεις που κατέβηκαν από το τζιπ. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν δύο κάλυκες.

Ο τραυματίας αιμόφυρτος διακομίστηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Ο τραυματίας έδωσε το όνομα του δράστη στις Αρχές, καθώς είναι γνωστό του πρόσωπο. 

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Από τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας γίνεται λόγος πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ την ίδια στιγμή αναζητείται ο δράστης.

https://www.makthes.gr/