14.12.23

...Αθώοι οι συλληφθέντες αλλοδαποί με εμπρηστικό μηχανισμό - Προφυλακισμένοι οι Έλληνες που τους παρέδωσαν στην Αστυνομία !!!



Αθώοι αυτοί που παραβιάζουν τα σύνορα Ένοχοι αυτοί που τα φυλάσσουν!!
(Τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, τον είχαν για...γούρι!!!)


Οι πυρκαιές του περασμένου καλοκαιριού στην περιοχή του Έβρου.


Απαλλακτική πρότασις για τους 13 μετανάστες στον Έβρο – Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός και το μαχαίρι δεν εθεωρήθησαν επαρκή στοιχεία – Προφυλακισμένοι οι Έλληνες πολίτες που τους παρέδωσαν στην Αστυνομία!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ερωτήματα δημιουργεί η πρότασις της εισαγγελέως Αλεξανδρουπόλεως, η οποία ζητεί την απαλλαγή των 13 παρανόμως εισελθόντων στην χώρα μεταναστών, τους οποίους συνέλαβαν και εκράτησαν για να τους παραδώσουν στην Αστυνομία τρεις Έλληνες πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αυτοί πολίτες, τους οποίους για ακατονοήτους λόγους η εισαγγελεύς ονομάζει «κυνηγούς κεφαλών», παραμένουν προφυλακισμένοι εν αναμονή αποφάσεως του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αλεξανδρουπόλεως. Είχε κριθεί ότι «είναι επικίνδυνοι να επαναλάβουν τα ίδια αδικήματα»! Όπου τα αδικήματά τους είναι ότι εκράτησαν παρανόμως τους 13 παρανόμως εισελθόντες στην χώρα.


Ευλόγως διερωτάται κανείς σε τι εποχές ζούμε. Και τι είδους δικαιοσύνη είναι αυτή που απαλλάσσει παρανόμους μετανάστες ενώ ενοχοποιεί τους πολίτες που αυτοβούλως εκινητοποιήθησαν για την προστασία των συνόρων και ενδεχομένως επρόλαβαν περαιτέρω παρανομίες των οκτώ Σύρων και των πέντε Πακιστανών τους οποίους είχαν συλλάβει.


Αθώοι λοιπόν αυτοί που παρεβίασαν τα σύνορα, προφυλακισμένοι αυτοί που τα εφύλαξαν!



Το σκεπτικό της εισαγγελέως είναι ότι: «Είναι σαφές ότι για την ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων σε βάρος των κατηγορουμένων δεν αρκεί η ανεύρεση από τους αστυνομικούς του αυτοσχέδιου μηχανισμού στο σημείο, καθώς τον μηχανισμό υπέδειξαν στους αστυνομικούς οι μάρτυρες». Και αναφέρει ακόμη ότι: «Δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την παραπομπή των κατηγορουμένων στο ακροατήριο».


Δηλαδή αμφισβητούνται τα στοιχεία τα οποία υπέδειξαν τρεις Έλληνες πολίτες και γίνεται δεκτός ο λόγος των 13 μεταναστών, οι οποίοι ήδη έχουν παρανομήσει εισερχόμενοι λαθραίως στην χώρα.


Η εισαγγελεύς αναφέρει επίσης: «Η επιλογή μεθόδου πρόκλησης πυρκαγιάς προφανώς είναι αντίθετη στα διδάγματα της κοινής πείρας και της λογικής. Είναι αδιανόητο να έχουν επιλέξει οι κατηγορούμενοι να ανάψουν φωτιά με μαχαίρι και όχι με κάποιο μέσο παραγωγής φλόγας όπως αναπτήρα ή σπίρτα, όταν μάλιστα μαζί τους είχαν κινητά τηλέφωνα και φορτιστές». Και με αυτό το σκεπτικό ζητεί την απαλλαγή των για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο ανθρώπου και της κατασκευής και κατοχής εμπρηστικού μηχανισμού.


Φυσικά και δεν ενδείκνυται το μαχαίρι για το άναμμα πυρκαιάς, αλλά υπήρχε και αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός για τον οποίο η εισαγγελεύς θεωρεί ότι «δεν αρκεί» για να προχωρήσει στην δίωξη των μεταναστών. Απ’ εναντίας στρέφεται κατά των Ελλήνων πολιτών για τους οποίους αναφέρει: «Ήταν μία έμπνευση δική τους καθώς θεωρήθηκε πρόσφορος τρόπος για να “δικαιολογηθεί” (ανεπιτυχώς) η βαθιά αντικοινωνική και εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι στους κατηγορούμενους (μετανάστες), στους οποίους δεν απέδιδαν αξία ανθρώπου και για να υπάρξει αποτελεσματικός “αντιπερισπασμός” απέναντι στην ποινική δίωξη για βαριές αξιόποινες πράξεις».


Η ερώτησις είναι πως περιμένουμε να έχουν υψηλό ηθικό οι κάτοικοι του Έβρου, πλείστοι των οποίων υπηρετούν και ως Εθνοφύλακες, όταν η ελληνική Δικαιοσύνη δεν επιβραβεύει τις πρωτοβουλίες φυλάξεως των συνόρων. Υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να διαχέονται ασύδοτοι οι παράνομοι μετανάστες στην χώρα; Ακόμη και αν δεν ενέχονται ευθέως σε κάποιον εμπρησμό οι 13, θα προτιμούσαμε να διαφύγουν μέσα στην χώρα και να προστεθούν στον ισλαμικό πληθυσμό που βαρύνει την κοινωνία; Και από την άλλη πλευρά, οι πέντε εξ αυτών είναι Πακιστανοί. Είναι το Πακιστάν ανασφαλής χώρα, ώστε να μπορούν να θεωρηθούν πρόσφυγες; Γιατί δεν απηλάθησαν αμέσως;


Πηγή: estianews.gr
Πηγή: i-epikaira.blogspot.com