30.12.23

Η Ρωσία μετακινεί πυροβόλα με βεληνεκές 70 χλμ στα σύνορα με Φιλανδία-Νορβηγία-Σχέδιο αποστολής μεταναστών μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη


Η Μόσχα παίρνει μέτρα κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε Φιλανδία και Νορβηγία σε μια προσπάθεια να ασφαλίσει τα σύνορα της από αυτή την κρίσιμη για την ίδια πλευρά.

«Οι δοκιμές των νέων αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού έχει ολοκληρωθεί και η μαζική παραγωγή τους έχει ήδη ξεκινήσει»,

δήλωσε ο Σεργκέι Σεμέζοωφ, επικεφαλής της εταιρείας Rostec, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA NOVOSTI, προσθέτοντας ότι η πρώτη πιλοτική παρτίδα θα είναι παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2023.

"Πιστεύω ότι θα εμφανιστούν εκεί (στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια) σύντομα, καθώς χρειάζονται οβίδες αυτής της κατηγορίας για να προσφέρουν ένα πλεονέκτημα έναντι των δυτικών μοντέλων πυροβολικού όσον αφορά το πεδίο βολής", είπε ο ίδιος.

Τα πυροβόλα, με βεληνεκές έως και 70 χιλιόμετρα, είναι εξοπλισμένα με ένα σύγχρονο πυροβόλο 2A88 διαμετρήματος 152 mm με ταχύτητα βολής άνω των 10 βολών ανά λεπτό, καθώς και ένα σύγχρονο σύστημα αυτοματοποίησης των διαδικασιών κατάδειξης όπλου, στόχου, επιλογή και πλοήγησης.

Σχέδιο αποστολής μεταναστών μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη

 Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», μετά τον «υβριδικό πόλεμο» με τους μετανάστες στα σύνορα με τη Φινλανδία πριν μερικούς μήνες, η Ρωσία έχει σχέδιο να δημιουργήσει ανάλογο χάος σε άλλη χώρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από περίπου ένα μήνα, η Φινλανδία αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της με τη Ρωσία λόγω, λόγω εσκεμμένης εισροής μεταναστών από τη Ρωσία.

Η Φινλανδία θεωρεί ότι αυτό είναι η εκδίκηση της Ρωσίας για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, τώρα φαίνεται ότι η Ρωσία κάνει ξανά το ίδιο, μόνο σε άλλο μέρος της Ευρώπης.

Γερμανικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μόσχα ίδρυσε μια νέα αεροπορική εταιρεία στην Τουρκία, με πρόθεση να οργανώσει τη ροή των προσφύγων προς την Ευρώπη μέσω αυτής της χώρας του ΝΑΤΟ, και έτσι να προκαλέσει χάος στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οι πολωνικές αρχές ασφαλείας προειδοποιούν συγκεκριμένα για «μια νέα, οργανωμένη εισβολή προσφύγων μέσω Ρωσίας και Λευκορωσίας».

Μία από τις αεροπορικές εταιρείες που εντοπίστηκαν σε αυτή την επιχείρηση είναι η τουρκική «Southwind».
Την Παρασκευή, οι αρχές της Λευκορωσίας ανακοίνωσαν επίσης ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει πτήσεις μεταξύ μεγάλων πόλεων στην Τουρκία και τη Λευκορωσία.

Η αεροπορική εταιρεία κατ´ όνομα τουρκική, δεν υπόκειται σε κυρώσεις της ΕΕ και ως εκ τούτου μπορεί να πετά απευθείας μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Μινσκ.

Η εταιρεία «Southwind» απεικονίζεται κυρίως ως μια αεροπορική εταιρεία με ασυνήθιστα χαμηλές τιμές εισιτηρίων, θα μεταφέρει μετανάστες από την Τουρκία στη Λευκορωσία, οι οποίοι στη συνέχεια θα σταλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα τους Γερμανούς ειδικούς, πρόκειται για αεροπορική εταιρεία που ελέγχεται από τη Ρωσία, αν και η έδρα της βρίσκεται στην Τουρκία.

Τρία από τα αεροσκάφη της και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της, προέρχονται από τη Nordwind Airlines, μια ρωσική αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Μόσχα, της οποίας τα αεροσκάφη απαγορεύονται να πετούν στην δύση.
Με την ίδρυση μιας νέας αεροπορικής εταιρείας στην Τουρκία, τα ρωσικά αεροσκάφη θα μπορούν να πετάξουν στο Μινσκ εντός του εναέριου χώρου της ΕΕ, αποφεύγοντας την ανάγκη παράκαμψης της Ρωσίας.

Η εφημερίδα «Bild» αναφέρει ότι οι Ρώσοι ίδρυσαν τη «Southwind» στην Τουρκία για να παρακάμψουν τις κυρώσεις και ότι οι πολωνικές αρχές πιστεύουν ότι η εταιρεία σκοπεύει να μεταφέρει μετανάστες στα σύνορα της ΕΕ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Southwind", η εταιρεία σχεδιάζει επίσης πτήσεις από την Τουρκία στο Ελσίνκι από τον Απρίλιο έως τις αρχές του φθινοπώρου.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο απειλεί να στείλει μετανάστες στην Πολωνία εδώ και αρκετά χρόνια.

«Οι Λευκορώσοι συνοριοφύλακες βοηθούν τους μετανάστες με σκάλες και κόφτες να περάσουν τον φράχτη», ανέφερε η αξιωματικός της λετονικής συνοριακής αστυνομίας Κριστίνα Γιαμκίμικ Γιάρος.

Αυτό το καλοκαίρι, η Πολωνία αύξησε τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία «ως αποτρεπτικό μέσο», όπως είπε ο υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστζακ τον Αύγουστο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καθεστώς της Λευκορωσίας συνεργάζεται με το Κρεμλίνο και ότι οι επιθέσεις στα πολωνικά σύνορα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της χώρας μας», δήλωσε ο ίδιος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αργά ή γρήγορα θα απλωθεί και αλλού στην ΕΕ με άλλα μέσα, και τότε όλα όσα γνωρίζουμε θα βρεθούν σε άλλο επίπεδο κυριολεκτικά.

https://www.pentapostagma.gr/