14.12.23

Η Ν. Κορέα επιδιώκει να δαπανήσει σχεδόν 350 Tln Won (266 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στην άμυνα τα επόμενα 5 χρόνια

 


ΣΕΟΥΛ --- Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τρίτη ότι επιδιώκει να δαπανήσει σχεδόν 350 τρισεκατομμύρια γουόν (266 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα πέντε χρόνια για να διατηρήσει και να ενισχύσει τις αμυντικές ικανότητες, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αποτροπής «τριών αξόνων» του στρατού κατά των στρατιωτικών απειλών της Βόρειας Κορέας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε το μεσοπρόθεσμο αμυντικό σχέδιο για την περίοδο 2024-2028, καθώς η Σεούλ προσπαθεί να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες έναντι των εξελισσόμενων στρατιωτικών απειλών της Βόρειας Κορέας, που τονίστηκε πρόσφατα από την εκτόξευση του πρώτου στρατιωτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου της τον περασμένο μήνα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει διάφορα συστήματα ενίσχυσης της άμυνας, όπως η απόκτηση στρατιωτικών αναγνωριστικών δορυφόρων, η ανάπτυξη περισσότερων υποβρυχίων, τα προηγμένα συστήματα αναχαίτισης πυραύλων και η ανάπτυξη βλημάτων ηλεκτρομαγνητικών παλμών (EMP).

Κατά τη διάρκεια της πενταετίας, το υπουργείο επιδιώκει να δαπανήσει συνολικά 348,7 τρισεκατομμύρια γουόν -- 113,9 τρισεκατομμύρια γουόν για τη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων και 234,8 τρισεκατομμύρια γουόν για τη συντήρηση στρατευμάτων, εξοπλισμού και εγκαταστάσεων.

Στόχος του είναι να αυξήσει τον ετήσιο αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας, ο οποίος ανήλθε σε 57 τρισεκατομμύρια γουόν φέτος, σε 59,6 τρισεκατομμύρια γουόν για το επόμενο έτος, 64,3 τρισεκατομμύρια γουόν για το 2025, 70 τρισεκατομμύρια γουόν για το 2026, 74,8 τρισεκατομμύρια γουόν για το 2027 και 80 τρισεκατομμύρια γουόν για. το 2028

Κατά την περίοδο αυτή, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των αμυντικών δαπανών ανέρχεται στο 7%. Ένα σχέδιο αμυντικών δαπανών υπόκειται σε κοινοβουλευτική έγκριση.

Το προσχέδιο περιέχει διάφορα σχέδια που εστιάζουν στην εξασφάλιση αποτρεπτικών δυνατοτήτων στο πλαίσιο του τριπλού συστήματος του στρατού, το οποίο αποτελείται από τη μαζική τιμωρία και τα αντίποινα της Κορέας, ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την ανικανότητα της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας σε μια μεγάλη σύγκρουση. την πλατφόρμα προληπτικού χτυπήματος Kill Chain. και το σύστημα αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας της Κορέας.

Τα έργα περιλαμβάνουν την απόκτηση πέντε στρατιωτικών κατασκοπευτικών δορυφόρων έως το 2025 και την εκτόξευση δεκάδων δορυφόρων μικρού μεγέθους έως το 2030 που θα επιτρέψουν στον στρατό να παρακολουθεί τη Βόρεια Κορέα κάθε 30 λεπτά, σύμφωνα με αξιωματούχο της άμυνας. Ο πρώτος εγχώριος κατασκοπευτικός δορυφόρος της Νότιας Κορέας μπήκε σε τροχιά νωρίτερα αυτό το μήνα μετά την εκτόξευση από τη διαστημική βάση των ΗΠΑ Vandenberg στην Καλιφόρνια με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9.


Επιπλέον, το υπουργείο επιδιώκει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη τακτικών πυραύλων εδάφους-εδάφους που έχουν σχεδιαστεί για την καταστροφή εχθρικών στόχων σήραγγας και να ξεκινήσει η ανάπτυξη των υποβρυχίων KSS-III Batch-II, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους βαλλιστικούς πυραύλους εκτοξευόμενους από υποβρύχιο από το Batch -Ι μονάδες.


Σχεδιάζει επίσης να αποκτήσει πιο προηγμένα μαχητικά stealth και να αναπτύξει νέα προηγμένα οπλικά συστήματα, όπως drones αυτοκτονίας και συστήματα EMP που έχουν σχεδιαστεί για να εξουδετερώνουν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του εχθρού.


Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός πολυεπίπεδου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, το υπουργείο επιδιώκει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς Cheongung-II (M-SAM) και του πυραύλου εδάφους-αέρος μεγάλου βεληνεκούς (L-SAM) σύστημα έως το 2028.


Επιδιώκει επίσης να ξεκινήσει την ανάπτυξη των βελτιωμένων συστημάτων M-SAM-III και L-SAM-II τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όσον αφορά τη δομή των δυνάμεων, το υπουργείο σχεδιάζει να διατηρήσει τον αριθμό του εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού στο σημερινό επίπεδο των 500.000 εν μέσω ανησυχιών για μείωση των πόρων προσωπικού λόγω του χαμηλού ποσοστού γεννήσεων της χώρας.Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: θα διαθέτει κάθε χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια περίπου 53 δισεκατομμύρια δολάρια! Το ίδιο κάνει και η Ιαπωνία ανεβάζει τον αμυντικό της προϋπολογισμό. Την μεγαλύτερη αύξηση όμως από όλους την κάνει η Τουρκία που το 2024 θα δώσει 40 δισεκατομμύρια $, έναντι 25,5 δισεκατομμυρίων $ το 2023!
Το μόνο που θα γράψω είναι πως ο δικός μας εμφύλιος πόλεμος τελείωσε το 1949, ανεπίσημα το 1950. Στην Νότια Κορέα τελείωσε το 1960!

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com