10.11.23

Ουκρανική επίθεση στην Σεβαστούπολη στην Κριμαία: Καταστράφηκαν δύο ρωσικά αποβατικά κλάσης Serna

 

Μία ακόμα επιτυχημένη επίθεση κατά του ρωσικού Στόλου στην Μαύρη Θάλασσα πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί στην Κριμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να πληγούν δύο αποβατικά σκάφη κλάσης Serna.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (HUR) δημοσίευσε το βίντεο της επίθεσης, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα που βρίσκεται ενσωματωμένη σε drone επιφανείας (USV) την ώρα που προσεγγίζει και πλήττει τα ρωσικά σκάφη.

Τα πλοία κλάσης Serna μπορούν να μεταφέρουν 92 στρατιώτες και ένα άρμα μάχης ή δύο ΤΟΜΑ.

Σκάφη αυτού του τύπου έχουν χρησιμοποιηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις για να μεταφέρουν εξοπλισμό και στρατεύματα στο νησί Φιδονήσι, το οποίο βρίσκεται στην Μαύρη Θάλασσα και για κάποιους μήνες το κατείχαν οι Ρώσοι.

Τα συγκεκριμένα σκάφη μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με το σύστημα αεράμυνας Tor-M2 και να παρέχουν ζωτική προστασία στον υπόλοιπο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας εν μέσω κλιμάκωσης των ουκρανικών επιθέσεων.

Αναφορές για πολυάριθμες εκρήξεις κοντά στην πόλη Χρονομόρνσκε στην Κριμαία, μεταδόθηκαν από το κανάλι Telegram Crimean Wind.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το κανάλι είπαν ότι πιθανώς χτυπήθηκαν και στρατώνες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο drones καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία.

Η παραθαλάσσια πόλη Chornomorske βρίσκεται στο δυτικό άκρο της χερσονήσου της Κριμαίας, περίπου 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Συμφερούπολης.

Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, το Κίεβο ανέφερε επιτυχημένες επιθέσεις σε στόχους υψηλής αξίας στην Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας S-400, του σύγχρονου πολεμικού πλοίου Askold κλάσης Karakurt και άλλων στρατιωτικών σκαφών.

Η Ρωσία δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τον τρόπο να προστατευτεί επαρκώς από τις επιθέσεις των ουκρανικών USVs.

https://www.pronews.gr