23.11.23

Η Τουρκία και το κόλπο με τους Meteor καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale
Η Τουρκία και το κόλπο με τους Meteor καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale και τους πυραύλους τους.
Πονοκέφαλος οι Meteor των ελληνικών Rafale για τους Τούρκους οι οποίοι ψάχνουν τρόπους να τους αντιμετωπίσουν.
Έτσι, σύμφωνα με το haber.im, η επιλογή της Τουρκίας για Eurofighter Typhoon, «είχε ως στόχο να κλείσει την ευπάθεια που μπορεί να προκύψει από την κατοχή από την Ελλάδα αεροσκαφών F-35 και Rafale».
Η Τουρκία και το κόλπο με τους Meteor καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale «Το Eurofighter Typhoon είναι ικανό να εκτοξεύει Meteor – Beyond Visual Air Missile. Ανακοινώθηκε ότι ο πύραυλος Meteor που χρησιμοποιεί η Ελλάδα στα αεροσκάφη Rafale έχει βεληνεκές 200 χιλιομέτρων. 
Η Τουρκία υστερεί σε αυτό το βεληνεκές με τη χωρητικότητα του στόλου της F-16. Η τουρκική αεροπορία σχεδιάζει να εξισορροπήσει την ισχύ που έχει αποκτήσει η Ελλάδα σε σενάρια μάχης αέρος-αέρος, έχοντας τον πύραυλο Meteor και τα αεροσκάφη που τον εκτοξεύουν την επόμενη περίοδο», τονίζεται.
Να σημειωθεί ότι ο πύραυλος Gökhan, αντίστοιχος του Meteor, μπορεί να εκτοξευθεί από εκσυγχρονισμένα τουρκικά αεροσκάφη F-16 ωστόσο, «δεδομένου ότι θα χρειαστούν περίπου 8 χρόνια για να εισέλθουν στο απόθεμα τα εθνικά αεροσκάφη Kaan και οι εθνικοί πύραυλοι, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις επέλεξαν να καλύψουν αυτό το κενό με τα πολεμικά αεροπλάνα ευρωπαϊκής παραγωγής και τον πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς αέρος-αέρος».
ΠΗΓΗ

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com