14.11.23

Η Hanwha κερδίζει συμβόλαιο 600 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή των τελικών δύο φρεγατών Batch III



Η Hanwha Ocean ξεκινά την κατασκευή των τελικών δύο φρεγατών κατηγορίας Ulsan Batch-III

Ένα μοντέλο φρεγάτας 3.500 τόνων κατηγορίας Ulsan Batch-III που θα κατασκευαστεί από την Hanwha Ocean για το ναυτικό της Νότιας Κορέας. Η εταιρεία λέει ότι η σύμβαση των 600 εκατομμυρίων δολαρίων για τις δύο τελευταίες φρεγάτες τη θέτει σε καλή θέση να ανταγωνιστεί για το πρόγραμμα KDDX επόμενης γενιάς που πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο. (φωτογραφία Hanwha Ocean)ΣΕΟΥΛ --- Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Hanwha Ocean Kwon Hyuk-woong υπέγραψε μια κύρια σύμβαση με τη Διοίκηση του Προγράμματος Άμυνας Εξαγοράς στις 10 Νοεμβρίου για το έργο κατασκευής πλοίων κατηγορίας Ulsan Batch-III 5ου και 6ου. Το ποσό της σύμβασης είναι 791,73 δισεκατομμύρια γουόν.


Το κατασκευαστικό έργο που ολοκληρώθηκε αυτή τη φορά είναι το τελικό έργο του προγράμματος «Ulsan-class Batch-III» για την αντικατάσταση των παλαιών περιπολικών πλοίων και φρεγατών του Ναυτικού της Δημοκρατίας της Κορέας. Η Hanwha Ocean επιλέχθηκε ως το προτιμώμενο μέρος διαπραγμάτευσης για το έργο κατασκευής πλοίων κατηγορίας Ulsan Batch-III 5ου και 6ου τον περασμένο Ιούλιο και κατέληξε στην κύρια σύμβαση αφού πέρασε από μια διαδικασία τεχνικών διαπραγματεύσεων.


Μόλις ξεκινήσει η κατασκευή πλήρους κλίμακας, το 5ο πλοίο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στο Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορέας και να τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2027 και το 6ο πλοίο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στο Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορέας περίπου τον Ιούνιο του 2028.


Το πλοίο για το οποίο η Hanwha Ocean έλαβε παραγγελίες αυτή τη φορά είναι το τελευταίο πλοίο του έργου Batch-III κατηγορίας Ulsan και είναι σημαντικό καθώς θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην εξερεύνηση και ανάπτυξη του επόμενου έργου φρεγάτας που θα αναπτυχθεί στο μέλλον.


Η Hanwha Ocean όχι μόνο θα κατασκευάσει και θα παραδώσει επιτυχώς το 5ο και 6ο πλοία της κατηγορίας Ulsan Batch-III ως ανώτερα πλοία παρακολούθησης των κορυφαίων πλοίων, αλλά θα κάνει επίσης ό,τι καλύτερο μπορεί στον λεπτομερή σχεδιασμό και θα κερδίσει παραγγελίες για το επόμενο κορεάτικο αντιτορπιλικό , ΚΔΔΧ, που αναμένεται να δημοπρατηθεί του χρόνου.


Η Hanwha Ocean συνέβαλε στην ενίσχυση της ναυτικής ισχύος και των ανεξάρτητων αμυντικών δυνατοτήτων της Δημοκρατίας της Κορέας με την παραγωγή πλοίων υψηλής ποιότητας. Η Hanwha Ocean είναι η μόνη εταιρεία που έχει κατασκευάσει ολόκληρη τη σειρά των προγραμμάτων KDX-I, II και III, τα οποία είναι έργα κατασκευής οικιακών αντιτορπιλικών αιχμής που εισήγαγαν νέες ιδέες μάχης από το 2000. Κατά την εκτέλεση του σχεδιασμού KDDX το 2012 , επιδείξαμε εξαιρετική τεχνολογία και τεχνογνωσία για πλοία επιφανείας αιχμής όπως τα πλοία Aegis. Χάρη στην ανταγωνιστικότητά της στη ναυπήγηση πλοίων επιφανείας, είναι επίσης η εταιρεία που έχει παραδώσει τον μεγαλύτερο αριθμό αντιτορπιλικών σε υπηρεσία με το Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορέας.


Ένας αξιωματούχος της Hanwha Ocean είπε: «Έχουμε αποδείξει για άλλη μια φορά ότι είμαστε ένας διάσημος ναυπηγός με αυτήν την κύρια σύμβαση για το έργο κατασκευής πλοίων κατηγορίας Ulsan Batch-III», προσθέτοντας, «Η Hanwha Ocean, η οποία δεν έχει μόνο τεχνολογικές δυνατότητες αλλά και εμπιστοσύνη και ηθική, σχεδιάζει να δημιουργήσει το KDDX το επόμενο έτος. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε παραγγελίες για το έργο λεπτομερούς σχεδιασμού και ηγετικού πλοίου και να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ναυτικής ισχύος της Δημοκρατίας της Κορέας».
Η φρεγάτα Batch-III κατηγορίας Ulsan είναι κατηγορίας 3.500 τόνων, μήκους 130 μέτρων, έως 30 κόμβων (55 χλμ την ώρα), αντιαεροπορικής και ανθυποβρυχιακής ανίχνευσης και υβριδικής πρόωσης που συνδυάζει ηλεκτρική χαμηλή και μεσαία ταχύτητα. πρόωση με κινητήρες πρόωσης αεριοστροβίλου για ιστιοπλοΐα υψηλής ταχύτητας.

Τα δύο πλοία είναι μεταξύ των φρεγατών Batch-III κατηγορίας Ulsan 3.500 τόνων που πρόκειται να κατασκευαστούν για το Ναυτικό της ROK. Το πρώτο πλοίο έχει ήδη ναυπηγηθεί και καθελκύστηκε από την HHI στις 10 Απριλίου 2023. Το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο πλοίο κατασκευάζεται από την SK Oceanplant (παλαιότερα γνωστή ως Samkang M&T).
Το navalnews λέει αυτήν την τιμή:

Η διαφορά μεταξύ της Hanwha Ocean και του ανταγωνιστή της, HHI, ήταν 0,1422 βαθμοί, με τον καθένα να λαμβάνει 91,8855 και 91,7433 στη συνολική βαθμολογία αξιολόγησης. Το συμβόλαιο αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 655 εκατομμύρια USD. Από τότε που χαρακτηρίστηκε ως αμυντική βιομηχανία το 1981, η Hanwha Ocean έχει κατασκευάσει πάνω από 40 πλοία επιφανείας, συμπεριλαμβανομένων των φρεγατών κατηγορίας Ulsan, τρία αντιτορπιλικά KDX-I, τρία αντιτορπιλικά KDX-II και ένα αντιτορπιλικό KDX-III. Κερδίζοντας αυτήν την προσφορά, η Hanwha Ocean μπόρεσε να επιλύσει την κατάσταση που δεν κέρδισε κανένα συμβόλαιο πλοίων επιφανείας από το 2018.Πόσο είπατε πως αγοράσαμε της FDI HN χωρίς πυραύλους κλπ; Όσο κάνουν οι δυο φρεγάτες στην Νότια Κορέα. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο στοιχίζει το κάθε ένα πλοίο, αυτοί που τα αγοράζουν δεν ξέρουν, αναρωτιέμαι;
 




Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/11/hanwha-600-batch-iii.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com