1.11.23

«Σκιά» του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Gerald Ford έχουν γίνει ένα ρωσικό κατασκοπευτικό και μια κορβέτα

 

Αυτή είναι η δύναμη πυρός των δύο ομάδων μάχης των αμερικανικών αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο

Κι ενώ το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αισενχάουερ μπήκε στη Μεσόγειο και κατευθύνεται ανατολικά προς το Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές η ρωσική ομάδα μάχης στη Μεσόγειο συνεχίζει να παρακολουθεί τις κινήσεις του αμερικανικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο με το κατασκοπευτικό Kildin που πιθανώς εντόπισε την ομάδα μάχης CSG-12 του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Gerald Ford που βρίσκεται από την αρχή στην ανατολική Μεσόγειο.

Η κορβέτα κλάσης Steregushchy Merkury παραμένει επίσης εκτός του λιμένα της Ταρτούς, πιθανώς παρακολουθώντας τις κινήσεις του ναυτικού των ΗΠΑ.

Η κορβέτα κατηγορίας Buyan-M Orekhovo-Zuyevo επέστρεψε στο λιμάνι στο Tartus μαζί με το επισκευαστικό σκάφος PM-82, υποδηλώνοντας περαιτέρω ότι η μηχανική αξιοπιστία της κορβέτας μπορεί να διακυβευτεί.

Πιο συγκεκριμένα τώρα το σκάφος συλλογής πληροφοριών κλάσης Moma Kildin φέρεται να παρατηρήθηκε σε δορυφορικές εικόνες. Το σκάφος ακολουθεί το US Navy Carrier Strike Group 12 με κέντρο το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford. Η αναφερόμενη θέση ήταν 130 χλμ δυτικά της Πάφου

Οι δορυφορικές εικόνες του λιμανιού του Tartus αποκάλυψαν τα ακόλουθα πολεμικά πλοία αγκυροβολημένα μέσα στο λιμάνι: κορβέτα κλάσης Buyan-M Orekhovo-Zuyevo, το λιπαντικό του στόλου Yelnya και το επισκευαστικό σκάφος κλάσης Amur PM-82.

Εν τω μεταξύ ο 6ος στόλος των ΗΠΑ σε σχετική ανακοίνωση για το δεύτερο αεροπλανοφόρο που μπήκε στη Μεσόγειο αναφέρει: «Το Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group (IKECSG) διέσχισε το Στενό του Γιβραλτάρ στις 28 Οκτωβρίου.

Ως μέρος των αμερικανικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού που αναπτύσσονται παγκοσμίως, η IKECSG θα ενταχθεί στην Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου Gerald R. Ford για να υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ και να αποτρέψουν την επιθετικότητα σε ολόκληρη την περιοχή.

«Η άφιξή μας στη Μεσόγειο, καθοδόν προς την CENTCOM, παρέχει ασφάλεια στους συμμάχους και τους εταίρους μας ότι δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία τους», δήλωσε ο Αντιναύαρχος. Marc Miguez, διοικητής, Carrier Strike Group 2 (CSG-2), IKECSG προσθέτωντας: «Η παρουσία μας, μαζί με αυτή της ομάδας κρούσης Gerald R. Ford Carrier, καταδεικνύει τη μαχητική ισχύ και την ικανότητα των αναπτυσσόμενων δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού».

Η ομάδα κρούσης στελεχώνεται από το εμβληματικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN69), το καταδρομικό με κατευθυνόμενους πυραύλους USS Philippine Sea (CG 58), τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων USS Mason (DDG 87) και USS Gravely (DDG 107) της Μοίρας Αντιτορπιλικών (DESRON) 22».

Όλα δείχνουν πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν μια διευρυμένη σύγκρουση στην περιοχή καθώς μαζί οι δύο ομάδες μάχης των αεροπλανοφόρων συγκεντρώνουν σχεδόν 180 μαχητικά και τουλάχιστον 100 με 120 πυραύλους Τόμαχωκ που θα εκτοξευθούν από τα καταδρομικά, τα αντιτορπιλικά και τα υποβρύχια που αποτελούν τα συνοδά σκάφη των αεροπλανοφόρων

https://www.pentapostagma.gr