22.11.23

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από περιοχές της Αττικής, Εύβοιας και Φθιώτιδας


Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από περιοχές της Αττικής, Εύβοιας και Φθιώτιδας στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας


Η αξία των οχημάτων ξεπερνά τα 210.000 ευρώ


Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η ανάλυση του τρόπου δράσης (modus operandi) των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και ενέχεται σε κλοπές οχημάτων (σχετ. δείτε ΕΔΩ)), οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων έκνομων ενεργειών.


Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι τέσσερις συλληφθέντες (δύο εξ’ αυτών ήδη κρατούμενοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας), κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Ιανουάριο 2023, πέραν των τριάντα εννέα (39) κλοπών οχημάτων, προέβησαν σε είκοσι επτά (27) επιπλέον κλοπές οχημάτων από περιοχές της Αττικής, Εύβοιας και Φθιώτιδας, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 211.500 ευρώ, ενώ η συνολική λεία της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ. 


Υπενθυμίζεται ότι τα κλεμμένα οχήματα τα διέθεταν είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά, αφού προηγουμένως προέβαιναν στην αποσυναρμολόγησή τους.


Επίσης, προέκυψε ότι ο 63χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης παρέδωσε ένα εκ των αφαιρεθέντων οχημάτων σε 36χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών στην περιοχή της Πιερίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.


Η σχηματισθείσα συμπληρωματική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.