10.11.23

ΥΠΕΞ Ιράν σε ΥΠΕΞ Κατάρ: Αναπόφευκτη η επέκταση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς περιφερειακώς


Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν φέρεται να είπε στον ομόλογό του από το Κατάρ, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι ότι η επέκταση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς είναι "αναπόφευκτη".
"Λόγω της επέκτασης της έντασης του πολέμου εναντίον των αμάχων κατοίκων της Γάζας, η επέκταση του εύρους του πολέμου έχει γίνει αναπόφευκτη", δήλωσε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν σε τηλεφώνημα χθες στο ιρανικό Press TV.
Το Ιράν και οι πληρεξούσιοί του στον Λίβανο, την Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ απειλούν μια περιφερειακή σύγκρουση από την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε τη βάναυση επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που σκότωσε περίπου 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους και είδε περίπου 240 άτομα που κρατήθηκαν όμηροι στη Γάζα.
Οι ΗΠΑ έχουν στείλει δύο ομάδες αεροπλανοφόρων και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στην περιοχή σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την Τεχεράνη.
Το Κατάρ, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τη Χαμάς, προσπαθεί να μεσολαβήσει για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων.

Πηγή: capital.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com