11.11.23

Χαμός στην Τουρκία – Απόπειρα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος;
Άνω κάτω έγινε η Τουρκία, με την αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας να μιλά για απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του κοινοβουλίου, με τον Ερντογάν να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα!
Πιο συγκεκριμένα και  σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο νέος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος προειδοποιεί: «Θα αντισταθούμε στους δρόμους, στις πλατείας».
Ο λόγος της αντίδρασης της αντιπολίτευσης ήρθε επειδή το Εφετείο δεν αναγνωρίζει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που αφορά την αποφυλάκιση εκλεγμένου βουλευτή και ασκεί ποινική δίωξη εναντίον μελών του ανώτατου δικαστηρίου που είχαν ζητήσει την αποφυλάκιση του νεοεκλεγέντα βουλευτή Τζαν Αταλάι.
Ειδικότερα, ο Οζγκιούρ Οζέλ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Η απόφαση είναι μια απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Κοινοβουλίου. Είναι απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Συντάγματος , οπως είναι και απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Συνταγματικού Δικαστηρίου. 
Θα αντισταθούμε στους δρόμους, θα αντισταθούμε στις πλατείες και δεν θα παραδοθούμε σε αυτήν την παρανομία. O αγώνας μας ξεκινάει σήμερα κια θα συνεχιστείΔεν θα παραδοθούμε ούτε στο καθεστώς του ενός ανθρώπου, ούτε στους συμμάχους του αλλά ούτε σε όσους κάνουν απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Συντάγματος. Σας ευχαριστώ».
Πλέον, η Κυβέρνηση της Τουρκίας δείχνει πιεσμένη και οι συσκέψεις διαδέχονται η μια την άλλη προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για το μέλλον, μετά από αυτές τις δηλώσεις.

ΠΗΓΗ

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com