22.11.23

Εξάρχεια: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης των επιθέσεων σε γυναίκες



Ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων που σημειώθηκαν εναντίον τριών γυναικών και μιας ανήλικης 13χρονης στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για έναν 23χρονο ο οποίος είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Η φωτογραφία του συριακής καταγωγής άνδρα έχει δοθεί σε όλες τις αστυνομικές περιπόλους που ερευνούν τα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Το χρονικό των επιθέσεων:

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε το πρώτο θύμα, επίθεση σημειώθηκε στις 18 Νοεμβρίου επί της οδού Βαλτετσίου, στις 14:30. Ολα ξεκίνησαν όταν άγνωστος άρπαξε μία 13χρονη από τη μέση και προέβη σε γενετήσιες πράξεις χωρίς τη θέλησή της. Το κορίτσι ξεκίνησε να φωνάζει εμπδίζοντας τον δράστη από περαιτέρω πράξεις με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή.

Στις 20 Νοεμβρίου, νωρίς το πρωί, έγιναν άλλες δύο επιθέσεις εναντίον γυναικών στις οδούς Εμ. Μπενάκη και Νικηταρά και Ζωοδόχου Πηγής αντίστοιχα.

Εξάρχεια: Τέταρτη καταγγελία για επίθεση κατά γυναικών – Ο δράστης ακολουθεί το ίδιο μοτίβο


Συγκεκριμένα, μια 29χρονη κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας άντρας με χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησε, την πέταξε στο έδαφος και αφού της έκλεισε το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε καθώς στο σημείο προσήλθαν διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Λίγα λεπτά αργότερα, το πρωί της ίδιας μέρας, μία 27χρονη κατήγγειλε ότι στη Ζωοδόχου Πηγής ένας άγνωστος της επιτέθηκε και της έκλεισε το στόμα. Το θύμα προέβαλε αντίσταση και κατάφερε να ελευθερωθεί.

Νωρίτερα σήμερα, γνωστοποιήθηκε και τέταρτη καταγγελία που αφορά σε περιστατικό το οποίο συνέβη το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου, στην οδό Στουρνάρη. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε μια 52χρονη γυναίκα, όταν μπήκε σε πολυκατοικία, την ακολούθησε ένας άγνωστος άνδρας μέχρι την πόρτα του ασανσέρ. Εκεί, μόλις άνοιξε η πόρτα του ανελκυστήρα, εξήλθε ένας ένοικος και ο άγνωστος έφυγε τρέχοντας.