11.11.23

Πήραν το Αίμα τους Πίσω-Ισραηλινά τζετς εξαΰλωσαν ομάδα τρομοκρατών στη Συρία μετά από χθεσινή επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στο Εϊλάτ


 Βομβαρδίζουν τρεις χώρες ταυτόχρονα οι Ισραηλινοί!

Νέες αναφορές προτείνουν πως το Ισραήλ βομβάρδισε την Συρία κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ως απάντηση στην συντριβή ενός drone πάνω από ένα σχολείο στην νότια ισραηλινή πόλη Εϊλάτ. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με το AFP.

Παίρνουν Δραστικά Μέτρα στη Συρία

«Ως απάντηση σε ένα drone που εκτοξεύθηκε από τη Συρία και χτύπησε ένα σχολείο στο Εϊλάτ, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις βομβάρδισαν τον οργανισμό που πραγματοποίησε την επίθεση» ανακοίνωσε ο στρατός του εβραϊκού κράτους σε δήλωσή του στην πλατφόρμα X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομα της ομάδας.

Το Ισραήλ «θεωρεί το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για οποιαδήποτε τρομοκρατική δράση που οργανώνεται στην συριακή επικράτεια» πρόσθεσε ο στρατός της Ιερουσαλήμ.

Για να μιλήσουμε και για το υπόβαθρο του ισραηλινού βομβαρδισμού στην συριακή επικράτεια να αναφέρουμε πως ένα drone αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης έπεσε σε ένα σχολείο στην ισραηλινή πόλη Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας εχθές Πέμπτη. Το Εϊλάτ είναι η μόνη ισραηλινή πόλη στην Ερυθρά Θάλασσα και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του κράτους. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ως αποτέλεσμα της συντριβής του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός ή απώλεια.

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) τόνισαν πως «συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους για την καταστροφή των υποδομών του τρομοκρατικού κινήματος Χεζμπολάχ στον Λίβανο».

«Μαχητικά τζετς χτύπησαν στόχους της Χεζμπολάχ στην λιβανέζικη επικράτεια ως εκδίκηση για πυρά κατά του Ισραήλ κατά την διάρκεια της ημέρες» αποκάλυψε το Τελ Αβίβ.

Αποκαλύφθηκε επίσης από τους Ισραηλινούς πως το σύστημα αναχαίτισης εισερχομένων απειλών Arrow 3 κατάφερε να εξουδετερώσει έναν πύραυλο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, ο οποίος και πάλι είχε στόχο το ισραηλινό Εϊλάτ. Εικάζεται πως υπεύθυνος αυτής της εκτόξευσης ήταν οι αντάρτες Χούθι, αφού κατά πάσα πιθανότητα ο πύραυλος ξεκίνησε την πορεία του από την επικράτεια της Υεμένης.


Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως το Ισραήλ πρέπει να θωρακιστεί από πολλαπλές απειλές σε όλες τις κατευθύνσεις, τόσο από την Γάζα, όσο και από την Συρία, τον Λίβανο, την Υεμένη, το Ιράν και η λίστα δεν έχει τελειωμό! Οι ισλαμικές οργανώσεις φαίνεται πως έχουν δώσει όρκο να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο εβραϊκό κράτος μετά τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και τον θάνατο χιλιάδων αμάχων.

https://www.pentapostagma.gr/