4.11.23

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Βάναυση και ρατσιστική προσβολή του Ορθόδοξου Μοναχισμού από τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha»


Βάναυση προσβολή του Ορθόδοξου Μοναχισμού αποτελεί η νέα κωμική σειρά «Φόνοι στο καμπαναριό», που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha». Το γεγονός καταγγέλλει το πολιτικό κόμμα «Νίκη» με ανακοίνωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων διαλαμβάνονται και τα εξής:
«Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η έναρξη προβολής της τηλεοπτικής σειράς “Φόνοι στο καμπαναριό”. Με την επίφαση μιάς δήθεν ελευθερίας έκφρασης, απροκάλυπτα προσβάλλεται, υβρίζεται και διαπομπεύεται ο μοναστικός βίος.
Η μοναστική μας παράδοση δεν είναι απλώς ένα κόσμημα του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας. Αποτελεί τη δοκιμασμένη ανά τους αιώνες παλαίστρα, από την οποία αναδεικνύονται Άγιοι σε κάθε εποχή. Στέκεται πηγή για το πνευματικό ξεδίψασμα εκατομμυρίων Ελλήνων, που εκεί βρίσκουν αποκούμπι, παρηγοριά, δύναμη, πίστη, τον ίδιο τον εαυτό τους, ώστε να επιβιώσουν και να σταθούν ως άνθρωποι, ως οικογενειάρχες και ως πολίτες μέσα στον κόσμο. (…) Ενώ η νεολαία αγρίεψε και η οικογένεια διαλύεται, ο δήθεν πνευματικός και καλλιτεχνικός κόσμος, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, αντί να διδάξει, αντί να εμπνεύσει, αντί να παρηγορήσει, φροντίζει να πετροβολάει ο,τι έχει απομείνει όρθιο».
Στη συνέχεια της ανακοινώσεως ζητείται από το «Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης» να παρέμβει κατασταλτικά, σύμφωνα και με το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο προβλέπει τον έλεγχο του κράτους επί των τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Η ανακοίνωση αναφέρεται επιπλέον στη μη ανοχή εκ μέρους της Πολιτείας, όσον αφορά στην υποτίμηση η ειρωνεία της ιουδαϊκής και της μουσουλμανικής θρησκείας, και ζητεί την ίδια μεταχείριση και για την πίστη των Ορθόδοξων Ελλήνων: «Με τον ίδιο τρόπο (…) οφείλεται αμέριστος και αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στις παραδόσεις και τα σεβάσματα της Ορθόδοξης πίστης» («iefimerida.gr» 23-10-2023).
Δυστυχώς εδώ έχουμε φθάσει τα τελευταία χρόνια: να υπηρετούνται εκ μέρους της Πολιτείας με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των οποιωνδήποτε μειονοτήτων και την ίδια στιγμή να χλευάζονται τα ιερά και όσια και να ποδοπατούνται βασικά δικαιώματα της συν­τριπτικής πλειονότητας του γηγενούς πληθυσμού της χώρας.
Ποιος Έλληνας πολίτης δεν θα αγανακτήσει με αυτή την τακτική; Που είναι εδώ εισαγγελέας να παρέμβει για το δημόσιο αυτό ανοσιούργημα κατά της επικρατούσας θρησκείας του ελληνικού έθνους; Μόνο όταν ακούγεται ένας λόγος κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ εμφανίζεται η σπουδή για παραπομπή στη Δικαιοσύνη; Επιτέλους, όσοι θέλουν να υβρίζουν τα ιερά μας σεβάσματα, μπορούν να μετοικήσουν από αυτό τον τόπο για όπου επιθυμούν. Εδώ, κύριοι, είναι Ελλάδα, με ο,τι βάρος φέρει αυτή η λέξη. «“Όταν μου πειράζουν την Πατρίδα μου και Θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα 'νεργήσω κι ο,τι θέλουν ας μου κάμουν”, βροντοφωνάζει η ακοίμητη συνείδηση του έθνους, ο στρατηγός Μακρυγιάννης». Τα λόγια αυτά περιλαμβάνονται και στην παραπάνω ανακοίνωση. Ενώνουμε λοιπόν τώρα και τη δική μας φωνή με τη στεντόρεια φωνή του μεγάλου αγωνιστή και οραματιστή του Γένους.

Πηγή: osotir.org δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο "Βλασφήμηση του Μοναχισμού από την τηλεόραση"

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com