30.11.23

Η Μόσχα για Γλυπτά Παρθενώνα: «Είναι κλεμμένα από Βρετανούς» – Αλλά η Κυβέρνηση πουλά 75.000 βλήματα για να σκοτώνουν Ρώσους!

      

«Αποθήκη κλοπιμαίων» χαρακτήρισε το Βρετανικό Μουσείο η Μ.Ζαχάροβα

Σε μια εντυπωσιακή δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μ.Ζαχάροβα, η Μόσχα στηρίζει ολόπλευρα αυτό που η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη αναφέρει ως «κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τους Βρετανούς» (έστω και αν το βρετανικό μουσείο έχει το συμβόλαιο πώλησης τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1801 όταν η Ελλάδα ήταν μέρος του οθωμανικού κράτους) αλλά την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πουλά 75.000 βλήματα βαρέως πυροβολικού των 203, 155 και 105 χλστ στην Ουκρανία κατόπιν και βρετανικού αιτήματος, για να σκοτώνουν Ρώσους και εξεγερμένους Ρωσόφωνους.

Αυτή η γκροτέσκο διπλωματική ανισορροπία καταγράφεται από μεγάλη σαφήνειας και πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που παραδίδονται όπλα για να σκοτώνουν αυτούς που υποστηρίζουν τα δίκαια της Ελλάδας.

Και μάλιστα καθ’υπέρβαση του τυπικού πωλητηρίου, καθώς η Μόσχα εμμένει στην ουσία που λέει ότι αυτά τα έφτιαξαν Έλληνες και ανήκουν στους Έλληνες παρά την πώλησή τους στους Βρετανούς από τους Οθωμανούς.

Το ευχαριστήριο της κυβέρνησης είναι η πώληση που θα θα οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδων Ρώσων και Ρωσόφωνων. Για την ιστορία η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Μαρία Ζαχάροβα, στο μήνυμά της τόνισε πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα από την Βρετανία.

«Ό,τι είναι πλούτος του Βρετανικού Μουσείου, του Λούβρου, των τμημάτων της Αρχαίας Αιγύπτου, της Αρχαίας Ελλάδας και συνολικά αρχαιότητας, όλα όσα έφτασαν εκεί εξάγοντάς τα από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, είναι παράνομα.

Ό,τι απομακρύνθηκε από Γάλλους και Βρετανούς στρατιωτικούς ή ακόμη και διπλωμάτες, με εντελώς επινοημένες προφάσεις, δήθεν ότι δεν εξήγαγαν πολιτιστικά αγαθά ή τα εξήγαγαν προσωρινά, αυτό ακριβώς είναι η ληστεία», ήταν το σχόλιο της κυρίας Ζαχάροβα.

https://www.pronews.gr/

_____________

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη