6.10.23

Δένδιας: «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται»
Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Νίκος Δένδιας, από το Λοριάν της Γαλλίας, όπου βρέθηκε στην τελετή καθέλκυσης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI «ΚΙΜΩΝ», στα ναυπηγεία της Naval Group.
«Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται», δήλωσε ο ΥΕΘΑ, απαντώντας στα ψευδή δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, στο πλαίσιο της νέας φάσης του ελληνοτουρκικού διαλόγου.
«Είναι χαρά και μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα πάνω στο κατάστρωμα της Φρεγάτας «Κίμων», της νέας υπερσύγχρονης Φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε ο κ.Δένδιας.
«Περνάμε σε μία νέα εποχή,  στον 21ο αιώνα. Η Φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα», πρόσθεσε.
«Βλέπουμε εδώ ένα ακόμη αποτέλεσμα της Συμφωνίας που μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε ως Υπουργό Άμυνας, είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία – τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας – και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄ αυτό».
«Θα ήθελα επίσης καταληκτικά να πω το εξής:  Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον Εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ.

ΠΗΓΗ

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com