20.10.23

Τύμπανα περιφερειακού πολέμου-Ο αιγυπτιακός Στρατός παίρνει θέση μάχης ενώ ισραηλινά υποβρύχια στοχεύουν και τουρκικό Στόλο

 Ισλαμική ειρηνευτική αεροναυτική δύναμη με επικεφαλής την Τουρκία με σχέδιο περικύκλωσης του Ισραήλ από στεριά και θάλασσα-Οι ισλαμιστές εντός της Γάζας, με την αρωγή Ιρανών και Τούρκων ( που δρουν στο παρασκήνιο), αποφάσισαν να θυσιάσουν χιλιάδες Παλαιστινίους για να ενώσουν εκατομμύρια Μουσουλμάνους

Οδεύουμε με ταχύτητα σε έναν περιφερειακό πόλεμο καθώς Τουρκία, Αίγυπτος, Ιράν και άλλοι μετακινούν δυνάμεις στην περιοχή της κρίσης.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου πραγματοποιούν μη προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις εν μέσω της κλιμακούμενης σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.


Πρόκειται για έναν νόμιμο τρόπο δράσης της Αιγύπτου στις πολεμικές κινήσεις της Χεζμπολάχ και των υπολοίπων δυνάμεων που ετοιμάζονται για περιφερειακό πόλεμο στην περιοχή.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να στείλουν τουλάχιστον 2 συστοιχίες πυραύλων αεράμυνας «Iron Dome» που αγοράστηκαν από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ το 2020 και το 2021 πίσω στο Ισραήλ τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να ενισχύσουν τη Συστοιχία Αεράμυνας του Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επικρίνει την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφέρουν μια ομάδα μάχης με επικεφαλής αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο , ισχυριζόμενος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να «διεξάγουν πολύ σοβαρές σφαγές χτυπώντας όλη τη Γάζα»


Το τουρκικό ναυτικό με την επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» επιθυμεί να απαγορεύσει όλες τις κινήσεις πλοίων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην αποκαλούμενη περιοχή της Μεσογειακής ΑΟΖ, καθώς η  Τουρκία θεωρεί εαυτόν ως περιφερειακή μεσαία προς μεγάλη στρατιωτική δύναμη, η οποία παρεμβαίνει από το Ναγκόρνο και την Συρία, μέχρι την Λιβύη και το Ιράκ, γιατί όχι λοιπόν και σε Αιγαίο  και Α.Μεσόγειο;

Σχεδιάζεται μια ισλαμική ειρηνευτική αεροναυτική δύναμη με επικεφαλής την Τουρκία για να περικυκλώσουν το Ισραήλ από στεριά και θάλασσα

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, αναφέρει “οι ισλαμικές χώρες δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στον ΟΗΕ για την προστασία της Παλαιστίνης από την ισραηλινή κατοχή και επιθέσεις. Είναι καιρός να σχηματιστεί μια στρατιωτική δύναμη υπό την ηγεσία χωρών όπως η Τουρκία, το Πακιστάν, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία. Αυτά τα στρατεύματα μπορούν να αναπτυχθούν στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Συρία και τον Λίβανο, που μοιράζονται σύνορα με την Παλαιστίνη και το Ισραήλ”.


Σύμφωνα με ειδικούς, οι μουσουλμανικές χώρες ενδέχεται να λάβουν μέτρα για την ανάπτυξη στρατευμάτων εκτός του ΟΗΕ.

Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν μπορούν να ενωθούν και να ιδρύσουν αρχικά μια ειρηνευτική δύναμη που θα αποτελείται από 40 χιλιάδες άτομα.

Αυτή η δύναμη, με τη συγκατάθεση της παλαιστινιακής κυβέρνησης, μπορεί να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή για να προστατεύσει τόσο τους πολίτες όσο και τα μέρη που θεωρούνται ιερά για όλες τις θρησκείες.

Η εντολή της εν λόγω ειρηνευτικής δύναμης δεν χρειάζεται να περιορίζεται στη Γάζα, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Με την έγκριση του Λιβάνου, της Συρίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, που απειλούνται από το Ισραήλ, στρατιώτες μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτές τις χώρες και να τεθούν υπό ασπίδα προστασίας.

Ο επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς μιλά για περιφερειακό πόλεμο

Ο Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, ο πόλεμος μπορεί να μετατραπεί σε περιφερειακό πόλεμο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) δεν έχει καταφέρει να παραμερίσει άλλα μέτωπα και να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν τα ψέματα του Ισραήλ. Τέλος, ο Χανίγια κάλεσε τον παλαιστινιακό λαό και τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο να βγουν στους δρόμους την Παρασκευή με το σύνθημα «Σταματήστε τις επιθέσεις στη Γάζα, όχι στην απέλαση και την εναλλακτική πατρίδα».

Οι Τούρκοι όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτοί που θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον πόλεμο Χαμάς-Ισραήλ, για να βάλουν πόδι στην περιοχή, στοχεύοντας στην μόνιμη παρουσία τουρκικών δυνάμεων στην Γάζα, την Δυτική Όχθη, ή τουλάχιστον αυτό σχεδιάζουν.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να απολέσουν κάθε ηθικό δικαίωμα στην Γάζα, ενώ παράλληλα ζητά την δημιουργία Μουσουλμανικής ειρηνευτικής δυνάμεως, ως προοίμιο ενός Ισλαμικού ΝΑΤΟ, με επικεφαλής την Τουρκία.

Σχέδια άκρως επικίνδυνα όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για Κύπρο και Ελλάδα, αφού ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμάζει και το δικό του βήμα στην περιοχή μας, έχοντας σε καταστολή τον ελληνισμό, κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να το πετύχει όμως.          

Την ίδια ακριβώς περίοδο, το Ισραηλινό Ναυτικό αναπτύσσει στόλο υποβρυχίων σε όλη τη Μέση Ανατολή για να προετοιμαστεί για μια πιθανή αντιπαράθεση με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.


Το Ισραήλ μέσω των υποβρυχίων του έχει στα κλεισιοσκόπια μάχης τον τουρκικό στολίσκο που στάλθηκε κοντά στην Κύπρο με πρόσχημα ναυτική άσκηση, ενώ η αποστολή των Τούρκων εκεί αφορά σχέδια πιθανής επέμβασης στην Γάζα, σε περίπτωση κλιμάκωσης του πολέμου.

Η περιοχή αφορά το “καυτό” Τρίγωνο Κύπρου-Λιβάνου-Ισραήλ.

https://www.pentapostagma.gr/