19.10.23

Ο ΥΕΘΑ στο μνημείο για τον Νίκο Σιαλμά, η κυβέρνηση στο τραπέζι «θετικής ατζέντας» με τους Τούρκους

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, στον Άγιο Ευστράτιο, της 111ης Επετείου της Απελευθέρωσής του και όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο πήγε στο μνημείο που υπάρχει στο νησί για να θυμίζει σε όλους μας τον Αεροπόρο Νίκο Σιαλμά. 

Στις 18 Ιουνίου 1992 ,ο Υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς κλήθηκε  με  Mirage F-1CG ”δεύτερης γενιάς” ,να αναχαιτίσει το ολοκαίνουργιο τότε απόκτημα ”τρίτης γενιάς” της Τουρκικής αεροπορίας το F-16C. Η αερομαχία έγινε κοντά στην περιοχή του Αγίου Ευστρατίου.

Εκεί σκοτώθηκε ο Νίκος Σιαλμάς…

Μετά από τον χαμό του ένα μνημείο στο νησί θυμίζει τη θυσία του Νίκου Σιαλμά.

Ο κ. Δένδιας πήγε στο μνημείο.

 

 

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, όπως μετέδιδε το ΑΠΕ «με κοινή δήλωση οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Κώστας Φραγκογιάννης και Μπουράκ Ακτσαπάρ, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων που είχαν στην Αθήνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «επιβεβαίωσαν τον κοινό τους στόχο να παραγάγουν απτά αποτελέσματα για το 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ), που θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, επί ζητημάτων που άπτονται της Θετικής Ατζέντας, όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η ενέργεια, οι επιστήμες, η τεχνολογία, η γεωργία, το περιβάλλον, η κοινωνική ασφάλιση και υγεία, η νεολαία, η εκπαίδευση και ο αθλητισμός».

«Η ζωή προχωρά » θα πουν κάποιοι αλλά θα πρέπει να μας απασχολεί και το ποια…κατεύθυνση ακολουθεί. . 31 χρόνια μετά από τη θυσία Σιαλμά πόσοι έχουν ακόμη αμφιβολίες ότι στο θέμα των ελληνοτουτκικών και της διασφάλισης των εθνικών μας συμφερόντων βρισκόμαστε στον τελείως λάθος δρόμο;