24.10.23

ΗΠΑ προς Χαμάς - Χεζμπολάχ: Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε αν κλιμακωθεί ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή


Τη στιγμή που η ανησυχία για την κλιμάκωση του πολέμου στο Ισραήλ κορυφώνεται και το Ιράν εκτοξεύει απειλές εναντίον της Δύσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους τρομοκράτες της Χαμάς αλλά και της Χεζμπολάχ, προειδοποιώντας με στρατιωτική επέμβαση, σε περίπτωση γενίκευση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή.
Η αυστηρότατη προειδοποίηση της Ουάσινγκτον προς την Τεχεράνη αλλά και τους ακραίους ισλαμιστές της Γάζας ήλθε διά στόματος του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.
«Οι ΗΠΑ θα λάβουν την κατάλληλη δράση ως απάντηση σε οποιαδήποτε κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Όστιν
«Εάν κάποια ομάδα ή οποιαδήποτε χώρα θέλει να διευρύνει αυτή τη σύγκρουση και να εκμεταλλευτεί αυτή την πολύ ατυχή κατάσταση που βλέπουμε, η συμβουλή μας είναι: Μην το κάνετε», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας στο ABC News, ώρες αφότου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αυξάνει τη στρατιωτική του παρουσία.στην περιοχή.
«Διατηρούμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και δεν θα διστάσουμε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», πρόσθεσε ο Όστιν.
Πηγή: liberal.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com