21.10.23

Φουλάρουν οι Τούρκοι-Ετοιμάζουν το Bayraktar TB3 για το ελικοπτεροφόρο Αναντολού με σχέδια κατά της Ελλάδος (Βίντεο)


 Η Άγκυρα στηρίζοντας την Χαμάς επιχειρεί να στρέφει ξεσηκώσει ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο κατά των ΗΠΑ και της ΕΕ, έχοντας πάντα κατά νου να αναλάβει τα ηνία της

Χθες Παρασκευή, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής drone της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η ναυτική παραλλαγή του διάσημου Bayraktar TB2 το ΤΒ3, πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις δοκιμές απογείωσης και προσγείωσης.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση του ιδρυτή της εταιρείας Μπαυκάρ  στο Facebook, αυτό το επίτευγμα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα, για την ετοιμότητα και τις δυνατότητες της νέας έκδοσης Bayraktar TB3 με δυνατότητα χρήσης μικρού  διαδρόμου, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αφορά το ελικοπτεροφόρο Αναντολού.

Η ολοκλήρωση αυτών των κρίσιμων δοκιμών καταδεικνύει ότι το TB3 είναι πλέον πλήρως προετοιμασμένο για απογείωση.

Το TB3 είναι μια ναυτική εξέλιξη του μη επανδρωμένου εναερίου οχήματος drone TB2, σχεδιασμένο ειδικά με την ικανότητα απογείωσης και προσγείωσης σε μικρά αεροπλανοφόρα και αμφίβια επιθετικά πλοία με μικρούς διαδρόμους.

Το TB-3 είναι ένα ναυτικό drone που μπορεί να λειτουργεί από μικρούς διαδρόμους και καταστρώματα πλοίων, όπως από το  αμφίβιο σκάφος επίθεσης TCG Anadolu .

Το TCG Anadolu (L-400), ένα αμφίβιο επιθετικό πλοίο που σχεδιάστηκε σύμφωνα με το Ισπανικό Juan Carlos I, αναμένεται επίσης να καθελκυστεί μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Λέγεται ότι το κατάστρωμα του Anadolu θα φιλοξενεί μεταξύ 30 και 50  με πτυσσόμενα πτερύγια Bayraktar TB-3 drones, ικανά  για προσγείωση και απογείωση.

Οι δοκιμές του μοντέλου TB-3, το οποίο μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί σε πλοία με μικρούς διαδρόμους, όπως το TCG Anadolu, προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2023.

Το κατάστρωμα του Anadolu θα φιλοξενεί μεταξύ 30 και 50  με πτυσσόμενα πτερύγια Bayraktar TB-3 drones, ικανά  για προσγείωση και απογείωση.

Η παραγωγική  ικανότητα της Bayrak σε TB-2 είναι 20 μονάδες το μήνα, έχοντας ως στόχο για το 2023 να αυξηθεί και να φτάσει τουλάχιστον 30 μονάδες το μήνα, κοινώς 1 drone την ημέρα.

Πίσω από όλα στο Ισραήλ κρύβεται ο  Ερντογάν και ύποπτα σχέδια του

Είναι πασιφανές ότι ο Ερντογάν θέλει σύντομα όλα τα όπλα του να είναι διαθέσιμα για δύο κυρίως λόγους:


Πρώτον: για να εκβιάζει κατά το δοκούν την Ελλάδα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με στόχο τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Δεύτερον: Για να παρεμβληθεί στο σχέδιο ενεργειακής ένωσης Ινδίας-ΕΕ δια μέσω της Ελλάδος και των έργων ηλεκτρικής ένωσης Ισραήλ-Ελλάδος-Κύπρου-ΕΕ.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που κατατέθηκε στην τουρκική βουλή , το 10,2% του προϋπολογισμού της χώρας  για το 2024 θα διατεθεί για  άμυνα και ασφάλεια. Μιλάμε για 30 δις δολάρια που αποτελεί ποσό ρεκόρ στα χρονικά της Τουρκίας.
 
Το ποσό αυτό δείχνει πολεμικές επιχειρήσεις και δημιουργία αμυντικής υπεροχής  στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν χωράνε δικαιολογίες άλλου τύπου εδώ από κανέναν ειδικό και μη, αφού η αιφνιδιαστική και χωρίς λογική φονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, εξυπηρετεί πρωτίστως όλα τα τουρκικά σχέδια και δευτερεύοντος αυτά του Ιράν.

Οι Τούρκοι δεν ήθελαν με τίποτα την εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας, ενώ θέλουν να περάσουν όλα τα ενεργειακά σχέδια και οι εμπορικοί δρόμοι που ενώνουν Ασία με Ευρώπη μέσω των τουρκικών εδαφών.

Η Άγκυρα στηρίζοντας την Χαμάς, επιχειρεί να στρέφει ξεσηκώσει ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο κατά των ΗΠΑ  και της ΕΕ, έχοντας πάντα κατά νου να αναλάβει τα ηνία αυτής της ένωσης των Μουσουλμάνων.

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για την στάση της Τουρκίας σε αυτήν την κρίση, διότι όπως θα αποδειχθεί τώρα η αργότερα, αφού πίσω από όλα κρύβονται κυρίως οι Τούρκοι και τα Οθωμανικά σχέδια τους ενώ οδεύουμε σε μια μεγάλων διαστάσεων πολεμική σύγκρουση στην Μέση Ανατολή.     

 https://www.pentapostagma.gr/