9.9.23

MSPO 2023: Η κοινοπραξία Pitradwar παρουσιάζει αντιαεροπορικό κινητό σύστημα A-35/AG-35Το A-35/AG-35 Towed Anti-Aircraft Gun 35mm, που εκτίθεται στην έκθεση άμυνας MSPO 2023, δείχνει μια αλλαγή στην προσέγγιση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα πυργίσκων που είναι συνήθως σταθερές εγκαταστάσεις σε πλοία του ναυτικού, αυτό το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ένα πλαίσιο JELCZ, εισάγοντας διαφορετικές δυνατότητες για στρατιωτικές επιχειρήσεις ξηράς.
 Είχε παρουσιαστεί το ΑΑ σύστημα και στην έκθεση του 2021.
Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να εμπλέκει μια ποικιλία εναέριων στόχων, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), καθώς και των μη θωρακισμένων και ελαφρά θωρακισμένων μονάδων ξηράς και επιφανείας. Η προσαρμοστικότητά του είναι εμφανής στην ικανότητά του να χρησιμοποιεί διάφορους τύπους πυρομαχικών, επιτρέποντας ένα ευρύ φάσμα σεναρίων μάχης. Αυτή η ευελιξία ενισχύεται περαιτέρω από τον αρθρωτό σχεδιασμό του συστήματος, ο οποίος επιτρέπει την ενσωμάτωση με τροχοφόρα πλατφόρμες που έχουν την απαραίτητη χωρητικότητα φορτίου.Το σύστημα A-35/AG-35 διαθέτει ένα αυτόματο πυροβόλο 35 mm με ρυθμό βολής έως και 1.000 βλήματα ανά λεπτό. Έχει αποτελεσματική εμβέλεια 4.000 μέτρων για εναέριους στόχους και 2.000 μέτρα για επίγειους στόχους. Το σύστημα είναι επίσης εξοπλισμένο με προηγμένους ραντάρ και οπτοηλεκτρονικούς αισθητήρες για την απόκτηση και την παρακολούθηση στόχων.

Σχεδιασμένο για να εμπλέκει μια ποικιλία εναέριων στόχων, συμπεριλαμβανομένων UAV, ελικοπτέρων και αεροσκαφών χαμηλών πτήσεων, το σύστημα μπορεί επίσης να στοχεύσει άθωρακες και ελαφρά θωρακισμένες μονάδες ξηράς και επιφανείας. Η συμβατότητά του με πυρομαχικά κυμαίνεται από ισχυρά εκρηκτικά έως σφαιρίδια διάτρησης θωράκισης, προσφέροντας ευελιξία σε διάφορα σενάρια μάχης. Ο αρθρωτός σχεδιασμός του συστήματος επιτρέπει την ενσωμάτωση με τροχοφόρα πλατφόρμες που έχουν χωρητικότητα φορτίου έως 10 τόνους.

Το αυτόματο πυροβόλο των 35 χιλιοστών, που είναι τώρα τοποθετημένο σε ένα κινητό σασί φορτηγού, επιτρέπει δυναμικές αμυντικές στρατηγικές που μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του πεδίου μάχης σε πραγματικό χρόνο. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τεθωρακισμένα και μηχανοποιημένα στρατεύματα εν κινήσει, προσφέροντας ενισχυμένη αντιαεροπορική προστασία για κινητές στρατιωτικές συνοδείες.Προσοχή η εμβέλεια των 2000 μέτρων για επίγειους στόχους, αφορά την οριζόντια αποτελεσματική άμεση βολή και όχι την μέγιστη με κλίση. Ένα πυροβόλο των 30 χιλιοστών έχει εμβέλεια αντίστοιχα τα 1800 μέτρα. Είναι η εμβέλεια που μπορείς να ρίξεις διατρητικά βλήματα σε ελαφρά θωρακισμένους στόχους
Τοποθετείτε και σε θωρακισμένο 8Χ8 εν συνδυασμό με τα  Bystra and Soła ραντάρ.
Είναι μια προσπάθεια της Πολωνίας για ένα ολοκληρωμένο αντιαεροπορικό σύστημα, με ρυμουκλούμενα και αυτοκινούμενα πυροβόλα των 35 χιλιοστών που κατασκευάζονται όλα με άδεια.
Τα νέα στοιχεία που εμφανίζονται στο προτεινόμενο σύστημα VSHORAD είναι ένα εξάρτημα πυροβολικού που βασίζεται σε ένα αυτόματο πυροβόλο 35 mm και ένα όχημα ελέγχου πυρός WG-35, καθώς και ένα όχημα διοίκησης WD-35 που συνδέει όλα τα εξαρτήματα σε ένα λειτουργικό σύνολο. Το εξάρτημα πυροβολικού βασίστηκε στο πυροβόλο KDA που κατασκευάστηκε κατόπιν άδειας από την Oerlikon Contraves (επί του παρόντος Rheinmetall Air Defense AG). Αυτό το όπλο, μαζί με το προγραμματιζόμενο σύστημα πυρομαχικών που αναπτύχθηκε από την PIT-Radwar σε συνεργασία με τη Mesko, σας επιτρέπει να πολεμάτε εναέριους στόχους σε ύψος έως 3.500 m και σε απόσταση έως 5.500 m χρησιμοποιώντας πυρομαχικά υποδιαμετρήματος (FAPDS- T) ή έως 3.000 m με χρήση προγραμματιζόμενων πυρομαχικών (ABM).
Η ρυμουκλούμενη έκδοση  
BYSTRA ραντάρ
Προσδιορισμός
Συχνότητα λειτουργίας C ζώνη
Κεραία AESA
Εμβέλεια με όργανα 80 km
Υψομετρική κάλυψη έως 70°
Κάλυψη αζιμουθίου 360°
Χρόνος ανανέωσης πληροφοριών 2 δευτ
Σύστημα επικοινωνίας και ανταλλαγής δεδομένων ασύρματο και ενσύρματο
Σύστημα αναγνώρισης IFF Mode 1, 2, 3/A, C (SIF), Mode 4 (SM) and Mode S, Mode 5-ready
SOŁA είναι ένα μικρότερο ραντάρ με εμβέλεια τα 60/20 χιλιόμετρα
με 30/60 στροφές το λεπτό.
Εμείς δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε και να ολοκληρώσουμε το σύστημα Άρτεμις 30! Οι σοβαρές χώρες φτιάχνουν ΑΑ συστήματα με συμπαραγωγές και αγορές τεχνογνωσίαςΠηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/09/mspo-2023-pitradwar-35ag-35.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com