9.9.23

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ



Φίλοι μου γειά σας,
Δυστυχώς όλοι μας βλέπουμε τις μεγάλες καταστροφές που έφερε τις τελευταίες ημέρες o ανεμοστρόβηλος " Ντάνιελς",  παντού σε όλη την επικράτεια και είναι τόσο λυπηρό!...Η Ελλάδα χτυπήθικε ξανά,  μετά τισ πυρκαγιές, πάρα πολύ άσχημα....Ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες να ξεπεράσουμε  αυτές   τις  πρωτόγνωρες καταστροφές σύντομα...
.
Έχω και εγώ μερικά νέα που σίγουρα δεν είναι ίσως η πιό κατάλληλη στιγμή να τα αναφέρω, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να μας δώσει μερικές ελπίδες για Ειρήνη στον κόσμο....Ένα είναι σίγουρο, κανείς δεν θέλει πόλεμο,... πουθενά....και κυρίως  με αυτόν τον κολοσσό, την Κίνα!!
Σε έναν τέτοιο πόλεμο φίλοι μου, ανεξάρτητα από το αν θα κερδίζαμε ή χάναμε, θα υπήρχαν τρομερές απώλειες ζωών και από τις δύο πλευρές.  Θα ήταν βάναυσο, τρομερό , καταστροφικό!... και ως αποτέλεσμα οι δύο χώρες, αλλά και ο Πλανήτης, θα ήταν καταστραμένες και πολύ πιο φτωχές .....Η ίδια η ζωή μας και η επιβίωση μας θα ήταν πιο πολύ δύσκολη πλέον . Θα άλλαζαν τα πάντα!!!!

Σκέπτομαι λοιπόν τη φιλοσοφία του Teddy Roosevelt όταν πρόκειται για θέματα Πολέμου και Ειρήνης, που είπε: 
«Περπατήστε απαλά και κουβαλήστε ένα μεγάλο   ραβδί», .... δηλαδή είναι σαν να είπε ότι, όπως όταν μεγαλώνεις στο Κουίνς της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1970,  δεν τα βάζεις με το μεγαλύτερο  και πιο σκληρό  παιδί της γειτονιάς...... Εκτός βέβαια, κι αν θέλεις να χτυπήσεις το κεφάλι σου!!!  Δυστυχώς, αυτός  είναι ο κανόνας....είναι ένας απλός κανόνας, αλλά αυτός είναι ο κανόνας!.... Και το ξέρουν όλοι!
Φίλοι μου, μόλις πρόσφατα έμαθα ότι η Αμερική εχθές ανακοίνωσε την δημιουργία ενός καινούργιου τρομερού όπλου και ότι ο στρατός θα ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για να το προμηθευτεί άμεσα !!!...Βέβαια, είναι πάγια τακτική της Κυβέρνησης να μην ανακοινώνει τίποτε για τα οπλικά της συστήματα....και όταν "κατά λάθος" ανακοινώσουν κάτι καινούργιο και λένε ότι το εξετάζουν για το μέλλον, να είστε σίγουροι ότι έχουν κατασκευάσει τα πρωτότυπα , τα έχουν δοκιμάσει και είναι τώρα στην παραγωγή!
Θα προσπαθήσω λοιπόν να εξηγήσω αυτό το καινούργιο όπλο, όχι ότι είναι απαραίτητο να το κάνω , γιατί  δεν γνωρίζω πολλά , ούτε είμαι ειδικός, απλώς το κάνω για ενημέρωση σας και επιτρέψτε μου να μιλήσω με την άλλη μου ιδιότητα, σαν ένας απλός Αμερικανός πολίτης....
Αυτό το νέο όπλο είναι κρίσιμο για να κάνουμε τους αντιπάλους μας να δουν ότι εμείς εξακολουθούμε να είμαστε το μεγαλύτερο και πιο σκληρό παιδί στη γειτονιά, να το πω έτσι λαϊκά ...Και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε πραγματικά να σταματήσει να μην ξεσπάσει ένας Πυρηνικός πόλεμος.  Τόσο ισχυρό είναι!!!.... Είμαι αρκετά  σίγουρος από αυτά που διάβασα, γιατί  αυτά είναι κάτι που παρακολουθώ για σχεδόν τριάντα χρόνια . Γιατί?...ε, έχω και εγώ τις λόξες μου!
Τι είναι λοιπόν αυτό το νέο όπλο για το οποίο ξοδεύει και θα ξοδέψει, τουλάχιστον 37 δισεκατομμύρια δολλάρια, μέχρι το τέλος του 2023  ο Αμερικανικός στρατός;
Είναι ο πρώτος «πύραυλος του 21ου αιώνα» στον κόσμο!.... Το παράξενο αυτό "αντικείμενο" ονομάζεται  Υπερηχητικός
Πύραυλος!!...                       
Οι επιστήμονες το αποκαλούν «εντελώς νέο είδος όπλου» που είναι ουσιαστικά «αδύνατο να αμυνθεί κανείς εναντίον του ».
Αυτό συμβαίνει επειδή οι υπερηχητικοί  πύραυλοι είναι σαν να είναι βγαλμένοι από μία ταινία SCI-FI. ...και θα εξηγήσω:
Βλέπετε, αυτή τη στιγμή για τις ανεπτυγμένες Χώρες που έχουν σύγχρονα όλπα, είναι εύκολο να προβλέψουν πού θα προσγειωθεί ένας πύραυλος μόλις εκτοξευθεί. Γνωρίζουμε ότι πηγαίνει από το σημείο Α στο σημείο Β, γνωρίζουμε την ταχύτητα και μπορούμε να προβλέψουμε και την τροχιά τους...Και εξαιτίας αυτού, τα συστήματα πυραυλικής άμυνας μπορούν να αναχαιτίσουν τέτοιους πυραύλους μόλις εκτοξευθούν....

Αυτό όμως που κάνει τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους αδύνατο να αμυνθούν εναντίον των, είναι ότι μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της πτήσης.....Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κρατήσει μυστικό τον στόχο του μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης του!!!
Με άλλα λόγια, η αντιπυραυλική άμυνα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει εναντίον του.  Δεν μπορείτε να καταρρίψετε έναν πύραυλο που μπορεί να κάνει ζιβάγκο αριστερά ή δεξιά, η πάνω η κάτω όποτε θέλει.... Η τρέχουσα τεχνολογία δεν μπορεί και δεν υπάρχει ακόμα. 
 Αν αυτό δεν το κάνει αρκετά δύσκολο, τότε είναι επίσης και το πιο γρήγορο όπλο στη γη!!!....Μπορεί να κινηθεί τόσο γρήγορα όσο 25 φορές την ταχύτητα του ήχου!!!. Αυτό είναι περίπου 19.810 mph!!!!.... Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πετάξει από την Κίνα στο Σαν Ντιέγκο μέσα σε λίγα λεπτά.!!! Επομένως, είναι και το πιο γρήγορο όπλο στη γη.... ΚΑΙ  όπως είπα, ο πύραυλος αυτός,   μπορεί να κινηθεί από αριστερά προς τα δεξιά η πάνω κάτω στον αέρα, χωρίς να μπορούν να το παρακολουθήσουν τα ραντάρ, καθιστώντας αδύνατη την κατάρριψη του.!!!!...
Ένα όπλο σαν αυτό θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στον στρατό μας εδώ στην Αμερική.... Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν είμαστε οι μόνοι στρατιωτικοί με αυτό το νέο όπλο. Οι αντίπαλοί μας έχουν ήδη πηδήξει σε ένα αρχικό προβάδισμα....Οι επιπτώσεις της Εθνικής Ασφάλειας μας είναι σαφείς.
Όπως είπε ο Αντιπρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατού....Τα καλά νέα είναι ότι επιτέλους αναγνωρίζουμε την απειλή. Και φέτος αρχίσαμε να αναλαμβάνουμε δράση. Μόλις ξεκλειδώθηκαν 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες δαπάνες για την απόκτηση αυτών των όπλων άμεσα!!!!
Και όπως καταλαβαίνετε, η ράμπα στις δαπάνες γίνεται όλο και μεγαλύτερη και έτσι εκτυπωνουμε πολύ καινούργιο χρήμα.....ή, μπορεί και όχι,  και εαν βέβαια τελικά υιοθετήσουμε το ψηφιακό νόμισμα!!!...
Θα το  δούμε σύντομα, εδώ όλα παίζονται!!!!

Kαι ένα καινούργιο και σπουδαίο .νέο που δεν το παίξανε τα ΜΜΕ της Ελλάδας και τόσο πολύ....ίσως και 
καθόλου... και είναι πολύ σπουδαίο για την Χώρα μας!

ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ
Η Ελλάδα έγινε το 13ο μέλος της Πρωτοβουλίας Three Seas κατά τη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι αυτήν 
την εβδομάδα, ενώ η Ουκρανία και η Μολδαβία απέκτησαν το καθεστώς των συνδεδεμένων συμμετεχόντων κρατών. 
Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda χαιρέτισε την ένταξη της Ελλάδας ως μεγάλη «επιτυχία». 
Η κύρια εστίαση της πρωτοβουλίας είναι η ανάπτυξη των ενεργειακών, μεταφορών και ψηφιακών υποδομών 
των μελών και η ενίσχυση του άξονα Βορρά-Νότου στην Ανατολική Ευρώπη. Ως στρατηγικοί εταίροι που 
υποστηρίζουν την πρωτοβουλία Three Seas, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και εκπρόσωποι αρκετών 
σχετικών διεθνών οργανισμών συμμετείχαν επίσης στη διήμερη σύνοδο κορυφής.
Εχθές, η χρηματο-πιστωτική αξιοπιστία της Ελλάδας αναβαθμίστηκε σε επενδυτικό επίπεδο για πρώτη φορά από την
χρηματοπιστωτική κρίση στην οποία έπεσε η Ελλάδα πριν 10 χρόνια, με αποτέλεσμα την επέμβαση του ΔΝΤ τρείς φορές
στα οικονομικά της Χώρας.
Ο οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar αναβάθμησε την χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της Ελλάδας και τα ομόλογα της, σε επίπεδο ΒΒΒ  που είναι σε  επίπεδο "επενδυτικό"και όχι πλέον σε επίπεδο "¨σκουπίδια" όπως τα τελευταία 10 χρόνια!
Η αναβάθμηση αυτή, έστω και αν η Μorningstar δεν είναι ένας από τους 3 μεγάλους οίκους αξιολόγησης, αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  και την Ευρωζώνη του Ευρώ.  
Η επιστροφή σε αυτήν την αναβάθμιση, είναι άλλο ένα μεγάλο σημάδι ότι η οικονομία της Ελλάδας έχει αποκασταθεί στα
μάτια των επενδυτών και αυτό είναι πολύ καλό για το μέλλον της Ελλάδας!

Αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου που με απασχολούν και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε....και εάν δεν τις επιθυμείτε,  μπορείτε να μου στείλετε την λέξη ΣΤΟΠ και θα σταματήσω να σας τις στέλνω.

Περισσότερα νέα αργότερα..

 

Με αγάπη και εκτίμηση,

 

Στέλιος Κυριμλής

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου 

Greater Washington D.C. Area

ΠρώηνΎπατοςΠρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής



Steve A. Kirimlis, VP
Courtesy Title & Escrow Corp

Reges Law Firm, P.C. General Counsel

Maryland Office:                            Virginia Office:

10411 Motor City Drive, Suite 301           8133 Leesburg Pike, Suite 380

Bethesda, MD 20817                                 Tysons Corner, Vienna, VA  22182

 

Bus: 240-395-1391

Fax: 240-395-1393

Email: steve@courtesytitle.net

Licensed in MD/DC/VA/PA

www.courtesytitle.net