25.9.23

Η Τουρκία και τα ΗΑΕ θα συνεργαστούν στον τομέα για καθαρή ενέργεια και υδρογόνο
Τουρκία και ΗΑΕ βρίσκονται σε επαφή για θέματα καθαρής ενέργειας και υδρογόνου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Said Sani al-Zahiri, Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Άγκυρα.
Όπως αναφέρει η Cumhuriyet, στο πλαίσιο της 16ης Έκθεσης Ενέργειας ΕΤΕ που πραγματοποιήθηκε στη νότια επαρχία Γκαζιαντέπ, ο ίδιος ανέφερε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλαίσιο της περιοδείας των χωρών του Κόλπου και οι δύο χώρες υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα των φυσικών πόρων.
«Ορισμένα έργα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΑΕ. Θεωρούμε επίσης την τεχνογνωσία μας στον ενεργειακό τομέα αρκετά καλή και είμαστε έτοιμοι να τη μοιραστούμε με την Τουρκία. Είμαστε ιδιαίτερα σε επαφή για θέματα καθαρής ενέργειας και υδρογόνου.
Θέλουμε να δούμε τις ενεργειακές επενδύσεις των δύο χωρών ως μια ιστορία επιτυχίας στο εγγύς μέλλον. Όλες οι πιθανότητες συνεργασίας που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες αξιολογούνται προσεκτικά. Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, καλούμε Τούρκους επενδυτές να επενδύσουν στα ΗΑΕ. Ταυτόχρονα, καλούμε τους επενδυτές στα ΗΑΕ να επενδύσουν στην Τουρκία», τόνισε.

geostratigika.gr/

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com