23.9.23

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στον Μενέντεζ και λίγες ώρες μετά ο γερουσιαστής παραπέμπεται σε δίκη!

 

Λίγες ώρες μετά από την επίθεση Ερντογάν στον Μενέντεζ -μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης- γίνεται γνωστό ότι  γερουσιαστής των Δημοκρατικών και η σύζυγός του Ναντίν Αρσλάνιαν Μενέντεζ, βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για διαφθορά από μεγάλο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, παραπέμφθηκαν σε δίκη για αδικήματα δωροδοκίας «αναφορικά με τη σχέση τους με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ», έγραψε στο Twitter ο εισαγγελέας των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.

Οι εισαγγελείς του γραφείου του εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης ερευνούσαν μεταξύ άλλων αν ο Μενέντεζ, ή η σύζυγός του έλαβαν αθέμιτα δώρα.

Το FBI και η IRS (το αντίστοιχο ΣΔΟΕ) διερεύνησαν επίσης εάν ο προγραμματιστής Φρεντ Ντέιμπς έδωσε στη σύζυγό του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν ράβδους χρυσού αξίας 400.000 δολαρίων.

Σημειώνεται, ότι ο γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ κατηγορήθηκε για αδικήματα που σχετίζονται με τη διαφθορά για δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια, σύμφωνα με το CNN.

Οι κανόνες του Δημοκρατικού Συνεδρίου της Γερουσίας θα αναγκάσουν τον Μενέντεζ να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, αλλά μπορεί ακόμα να υπηρετήσει στην επιτροπή.

https://www.militaire.gr/

(Αναρτήθηκε στην Efenpress,από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)