21.8.23

Η Λευκωσία και η Αθήνα δεν έχουν καμία πολυτέλεια να αφήσουν αναπάντητες τις προκλήσεις του “Βλαδίμηρου” Πούτιν και του Γκουτέρες: Η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, HELLAS JOURNAL

Η σιωπή της Λευκωσίας και της Αθήνας για τις αντικυπριακές ενέργειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες και του αυταρχικού προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας Hellas Journal (ΕΔΩ), ο κ. Γκουτέρες λογόκρινε την ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ και αφαίρεσε σημεία τα οποία ήταν άκρως αρνητικά για την κατοχική Τουρκία και τις κατοχικές δυνάμεις στο νησί.

Από την πλευρά της, η Μόσχα σταμάτησε την έκδοση (ΕΔΩ) ανακοίνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία θα ήταν καταδικαστική για τις κατοχικές αρχές στην κατεχόμενη Κύπρο.

Πρόκειται για δύο ενέργειες που έπρεπε ήδη να έχουν καταδικαστεί από τις κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας. Απλά, διότι ΠΡΕΠΕΙ.

  • Ενώ καταλαβαίνουμε τους λόγους για τους λόγους για τους οποίους η Λευκωσία και η Αθήνα δεν επιθυμούν να συγκρουστούν με τον επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών και τον «Βλαδίμηρο» Πούτιν, την ίδια στιγμή είναι ανάγκη να βάλει κάποιος στη θέση τους, και τον Αντόνιο Γκουτέρες και τον «Ξανθό Ηγέτη» του «Ξανθού Έθνους», ο οποίος κατά τα άλλα το παίζει και Ορθόδοξος Χριστιανός.

Την ίδια στιγμή, με τη μη σκληρή απάντηση στους παραπάνω κυρίους, προκαλείται το λαϊκό αίσθημα στην Κύπρο και την Ελλάδα. Οι πολίτες βαρέθηκαν να «τρώνε» χαστούκια στα εθνικά θέματα και αυτά να μένουν αναπάντητα. Τους ενοχλεί κάθε φορά που κτυπάνε αλύπητα οι ξένοι το νησί και τη Μητέρα Πατρίδα και οι αρμόδιες κυβερνήσεις αρκούνται στην υψηλή διπλωματία.

Οι προκλητικές ενέργειες του κ. Γκουτέρες και του Πούτιν ξεπέρασαν κάθε όριο, καθώς έγιναν για να διασωθεί η κατοχική Τουρκία, η οποία και φέρει την ευθύνη για τους τραυματισμούς των μελών της Ειρηνευτική Δύναμης. Είναι ευτύχημα για τα Ηνωμένα Έθνη -και μαζί με αυτά για εμείς- ότι δεν θρήνησαν νεκρούς.

  • Η επίθεση των κατοχικών δυνάμεων εναντίον των μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα μπορούσε να ξεκινήσει και ένα νέο πόλεμο, εάν δεν έδειχνε ψυχραιμία η Λευκωσία.

Όμως, πέραν της εγκληματικής επίθεσης αυτής καθ’ αυτής, υπάρχει και το στοιχείο της νόμιμης αντίδρασης. Η Λευκωσία και η Αθήνα πρέπει να διαμαρτυρηθούν προς τα Ηνωμένα Έθνη και τη Μόσχα.

Ο κ. Γκουτέρες, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, είναι υπηρέτης, υποτίθεται, του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με τη λογοκρισία της ανακοίνωσης της Ειρηνευτικής Δύναμης καταπάτησε και τα δύο.

Σε ότι αφορά τον Πούτιν, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα ιδρώσει το αυτί του. Βρίσκεται εδώ και καιρό στο τσεπάκι του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος του κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά μέσα στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναστάτωσε τη Δυτική Συμμαχία με την άρνηση του να επιτρέψει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Αν και έδωσε το πράσινο φως στο Ελσίνκι, θα συνεχίσει να προβάλλει αντιρρήσεις στη Στοκχόλμη. Το έργο θα παιχθεί και πέραν του Οκτωβρίου, που υποσχέθηκε ότι θα ψηφίσει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

  • Η Λευκωσία και η Αθήνα πρέπει να συνεργαστούν και από κοινού να κάνουν γνωστές τις αντιρρήσεις τους για τις ενέργειες του Γ.Γ. του ΟΗΕ και της αυταρχικής Μόσχας. Στην περίπτωση αυτή η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός. Οι πολίτες απαιτούν να σταματήσει η παθητική στάση των κυβερνήσεων της Κύπρου και της Ελλάδας.
  • Οι πολίτες απαιτούν να μπλοκαριστεί η Τουρκία σε όλα τα διεθνή φόρα. Η Λευκωσία και η Αθήνα πρέπει να θέσουν το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Και εκεί θα πέσουν για πολλούς οι μάσκες Και για τους συμμάχους μας, και για τον Γ.Γ. του ΟΗΕ και για τον αυταρχικό Πούτιν.

Όπως έχω γράψει επανειλημμένα, οι προσβολές της Τουρκίας εναντίον της Μεγαλονήσου έχουν αποδέκτη τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ο Ερντογάν τεστάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει και της συνάντησης τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, τον Σεπτέμβριο, όταν θα βρεθούν και οι δύο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εάν η Τουρκία δεν αποχωρήσει από τη νεκρή ζώνη στην Πύλα και δεν τερματίσει τις απειλές της εναντίον της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, πως θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας; Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί άμεσα, εάν είναι δυνατόν τα επόμενα εικοσιτετράωρα…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. 

https://hellasjournal.com/

Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο