2.8.23

Ελληνικός Στρατός: Παρουσίαση οχημάτων περισυλλογής της Rheinmetall
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) από εκπροσώπους της εταιρείας ARIEXPO, σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες οχημάτων περισυλλογής της γερμανικής Rheinmetall Man Military Vehicles. Η εταιρία είναι γνωστή για την σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή στρατιωτικών φορτηγών, ιδιαίτερα της σειράς ΗΧ, για διάφορους ρόλους.
Η τελευταία σειρά φορτηγών HX, που παρουσίασε πρόσφατα η Rheinmetall, είναι η HX3, τα οχήματα της οποίας, σε σχέση με τα οχήματα της σειράς ΗΧ2, έχουν καλύτερη εργοστασιακή θωράκιση καμπίνας, που μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καλύτερες επιδόσεις κίνησης, καλύτερη εργονομία και ψηφιακά συστήματα, διαθέσιμα στον οδηγό, τα οποία αυξάνουν την επίγνωση της κατάσταση και βοηθούν στην τήρηση του δρομολογίου. Επίσης ενσωματώνουν, ως δυνατότητα επιλογή, ενεργητικό σύστημα ανάρτησης στους πίσω τροχούς, το οποίο βελτιώνει τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά του οχήματος.
Το HX3 έχει σχεδιαστεί στις εκδόσεις των 4 x 4, 6 x 6, 8 x 8 και 10 x 10 και μπορούν να αποτελέσουν πλατφόρμες ενσωμάτωσης οπλικών συστημάτων και αισθητήρων. Ενσωματώνουν αυτόματο σύστημα διαχείρισης φορτίου ALHS (Automated Load Handling System) και UTRS (Universal Torsion-Resistant Subframe), ενώ στην περίπτωση ενσωμάτωσης πυροβόλου, ενσωματώνουν και το σύστημα διασύνδεσης ATI (Artillery Truck Interface). Για την ασφαλέστερη οδήγηση ο οδηγός έχει στη διάθεση του σειρά συστημάτων όπως το EBA (Emergency Brake Assist), το ACC (Adaptive Cruise Control) και το LDW (Lane Departure Warning).
Η αυτοπροστασία των ΗΧ3 έχει επίσης αυξηθεί. Εκτός της συμβατικής βαφής παραλλαγής, τα HX3 έχουν τη δυνατότητα παύσης όλων των συστημάτων επικοινωνιών που διαθέτουν, έτσι ώστε να μειωθεί το ψηφιακό τους ίχνος. Η οροφή της καμπίνας είναι ενισχυμένη έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί την ενσωμάτωση τηλεχειριζόμενου πύργου με πολυβόλο, τον οποίο ο συνοδηγός λειτουργεί από το εσωτερικό της καμπίνας. Επιπλέον, τα HX3 μπορούν να δεχθούν και τα συστήματα παθητικής και ενεργητικής προστασίας, ROSY (Rapid Obscuring System) και ADS (Active Defence System) αντίστοιχα
.
defencereview.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com