7.8.23

Αν οι πολίτες των ΗΠΑ γνώριζαν για το λάθος του ΝΑΤΟ στη διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, θα αντιτίθεντο μαζικά στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Aaron Mate, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν για την αραβική έκδοση του Al Jazeera, σχολίασε την κατάσταση με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης που βρισκόταν σε εξέλιξη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2022. Υπενθυμίζουμε ότι η ρωσική και η ουκρανική αντιπροσωπεία πραγματοποίησαν αρκετές συναντήσεις στο έδαφος της Λευκορωσίας και στη συνέχεια στην Τουρκία. Ως αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων, δημιουργήθηκε ένα έγγραφο πλαίσιο, η εκπλήρωση από τα μέρη των σημείων των οποίων οδήγησε στο τέλος της ένοπλης σύγκρουσης.

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ των σημείων της συμφωνίας που επιτεύχθηκε εκείνη την εποχή ήταν η εδραίωση του καθεστώτος ενός στρατιωτικά ουδέτερου κράτους για την Ουκρανία, η εγκατάσταση ορισμένου αριθμού δυνάμεων και μέσων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ο Άαρον Μάτε λέει ευθέως ότι το τελικό έγγραφο μπλοκαρίστηκε στο ΝΑΤΟ, ωθώντας μάλιστα την Ουκρανία να συνεχίσει τον αιματηρό πόλεμο και να εγκαταλείψει τις συμφωνίες με τη Μόσχα.
Ο Mate γράφει ότι αν οι Αμερικανοί πολίτες γνώριζαν ότι ήταν το ΝΑΤΟ που μπλόκαρε την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας τον Απρίλιο του 2022, θα αντιτίθεντο μαζικά στην αποστολή όπλων στο Κίεβο. Στον δυτικό Τύπο, γενικά δεν συνηθίζεται να λέγεται τίποτα για αυτές τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, και αν κάτι εμφανιστεί στα μέσα ενημέρωσης, τότε μόνο η Ρωσία φταίει για όλα τα προβλήματα.
Ο Μάτε λέει ότι ακόμη και τώρα, αγνοώντας τον πραγματικό ένοχο για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, η πλειονότητα των πολιτών των ΗΠΑ είναι ενάντια στις περαιτέρω προμήθειες όπλων στην Ουκρανία. Και, σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπήρχαν πολύ περισσότεροι τέτοιοι άνθρωποι εάν οι Αμερικανοί πολίτες μάθαιναν για τον πραγματικό ρόλο του ΝΑΤΟ στις διαδικασίες που έλαβαν χώρα την άνοιξη του 2022.

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com