6.8.23

Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα σύνορα και νέα σύλληψη του ανόητου Βούλγαρου εθνικιστή που κατέβασε την Ελληνική σημαία από το λιμάνι της Καβάλας

   Μας εντυπωσίασε η...ευρύτητα πνεύματος του εισαγγελέα που τον άφησε ελεύθερο!!! Εκτός από την ιστορία με τη σημαία, κατηγορείται για εξύβριση και αντίσταση κατά της Αρχής!  Ούτε αυτό μέτρησε ! Μπείτε σκυλιά αλέστε και αλεστικά μη δίνετε./ Του απαγορεύθηκε - λέει- η έξοδος από τη χώρα! Γι αυτό βγήκε και αν δεν τον έπιαναν οι Βούλγαροι Αστυνομικοί, θα ερχόταν να...δικαστεί !!!!! 

Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Nέο επεισόδιο που οδήγησε στην καταδίωξη του μέχρι τα σύνορα και τη σύλληψή του προκάλεσε ο 35χρονος Βούλγαρος που είχε κατεβάσει την Ελληνική σημαία από το λιμάνι της Καβάλας για να ανεβάσει μία Βουλγαρική.

Μετά την απολογία του στον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της ...απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παρόλα αυτά ο 35χρονος δεν συμμορφώθηκε, αλλά επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και επιχείρησε να βγει από την Ελλάδα, αν και οι λιμενικοί νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες από το όχημα.

Στη Δράμα συνάντησε μπλόκο της Αστυνομίας που του έκανε σήμα για να σταματήσει όμως εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη για τη σύλληψή του έως τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε πληροφορία για την καταδίωξη σε όλες τις τοπικές αρχές, ενώ αντίστοιχο σήμα εστάλη και στις βουλγαρικές αρχές.

Ο 35χρονος, τελικά, κατάφερε να περάσει από την Εξοχή, όπου ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στο βουλγαρικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές και κρατείται στη Δράμα, αντιμετωπίζοντας νέες κατηγορίες που έρχονται να προστεθούν στη λίστα.

Η πρώτη σύλληψη

Ο 35χρονος Βούλγαρος συνελήφθη τις βραδινές ώρες της Παρασκευής από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας οι οποίοι τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προσβολή εθνικών συμβόλων, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και αυτόπτες μάρτυρες, ο 35χρονος Βούλγαρος το βράδυ της Παρασκευής κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημαία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημαία της Βουλγαρίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα, ο οποίος προέβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Βουλγαρία.

«Εδώ είναι Βουλγαρία!», φώναζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μια φορά τις αρχές με ανάλογο περιστατικό.

Πληροφορίες μιλούν για σεσημασμένο πρόσωπο, γνωστό στις ελληνικές και βουλγαρικές αρχές για την εξτρεμιστική του δράση και τη διασύνδεσή του με εθνικιστικές ομάδες.

Ο Βούλγαρος υποστηρίζει πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα.

Για το θέμα έχει υπάρξει παρέμβαση και από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με τη βουλγαρική πλευρά.

Με πληροφορίες από kavalanews.grkavalapost.gr