20.7.23

Ο Ερντογάν μεταφέρει στα κατεχόμενα μία δήθεν “χαρμόσυνη είδηση”! Εορτές και πανηγύρια για την άνανδρη εισβολή του Αττίλα, θρήνος στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου (video)

 

Ενώ στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, οι πολίτες θα τιμούν και θα θρηνούν τους νεκρούς της τουρκικής εισβολής, την 20η Ιουλίου 1974, την Πέμπτη το μεσημέρι αναμένεται στα κατεχόμενα ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Θα αφιχθεί γύρω στη 1 μ.μ. στο παράνομο “αεροδρόμιο” στην κατεχόμενη Τύμπου και θα κάνει αμέσως τα εγκαίνια του νέου τερματικού και του νέου αεροδιαδρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρήσει να πάει στην κατεχόμενη Κύπρο και να προσγειωθεί στο παράνομο “αεροδρόμιο” της Τύμπου κατευθείαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και όχι μέσω Τουρκίας.

Κατά την επίσκεψή του στο ψευδοκράτος, με αφορμή την 49η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στο νησί το 1974, αναμένεται να μοιραστεί δήθεν μια …«χαρμόσυνη είδηση», όπως μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Θα έχει φυσικά συνάντηση με τον κατοχικο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και θα συζητήσουν τις σχέσεις της Τουρκίας με το δουλικό ψευδοκράτος «σε όλες τις πτυχές, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις για την υπόθεση της Κύπρου(!!!), όπως αναφέρουν.

Η καθιερωμένη απαράδεκτη παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το απόγευμα, στις 18.00. Τον χαιρετισμό της θα δεχθούν ο κατοχικός ηγέτης και ο Τούρκος Προέδρος, οι οποίοι και θα μιλήσουν. O Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να μιλήσει και σε ειδική …”επετειακή” συνεδρία της ολομέλειας της ψευτο-«βουλής».

Οι εορτασμοί στα κατεχόμενα άρχισαν από την Τετάρτη με 21 πυροβολισμούς και το διάγγελμα του Ερσίν Τατάρ στην τηλεόραση του παράνομου «Μπαϊράκ». Για το βράδυ της Τετάρτης έχει οριστεί  «αγρυπνία» στην παραλία της απόβασης στο Πέντε Μίλι.

Εκδηλώσεις, καταθέσεις στεφάνων κ.ά. για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις και χωριά στα κατεχόμενα σήμερα και την Πέμπτη.

  • Το νέο παράνομο “αεροδρόμιο”

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Συγκοινωνιών, το νέο παράνομο «αεροδρόμιο» έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών. Σε σύγκριση με τον υφιστάμενο διάδρομο των 2.755 μέτρων, διαθέτει νέο διάδρομο 3.100 μέτρων και είναι κατάλληλο για τη χρήση από όλους τους τύπους επιβατικών αεροσκαφών.

Το παράνομο «αεροδρόμιο» έχει συνολικά 30 χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, εκ των οποίων 9 φυσούνες και 21 ανοικτούς χώρους στάθμευσης. Θα παρέχει υπηρεσίες με κλειστό χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 1500 αυτοκινήτων και με σύγχρονο νέο εξοπλισμό.

Η κατασκευή του νέου παράνομου «αεροδρομίου» δρομολογήθηκε πριν από μια δεκαετία και ολοκληρώθηκε το 2023.

Σύμφωνα με την Καθημερινη της Κύπρου, η κάθοδος του Ερντογάν στα κατεχόμενα, σε ένα χρονισμό επαναπροσέγγισης των σχέσεων Άγκυρας στους άξονες Αθήνας-Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ηνωμένων Πολιτειών μετά την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, αναμένεται να σηματοδοτήσει και σε επίπεδο πολιτικού σινιάλου αν ο Τούρκος Πρόεδρος θα συναινέσει στην επανεκκίνηση των συνομιλιών του Κυπριακού -σε μια περίοδο που η Λευκωσία κινείται πυρετωδώς προς όλες τις κατευθύνσεις (ΟΗΕ, ΕΕ) για άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις των έξι τελευταίων χρόνων.

Την ίδια στιγμή όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» κλειδώνει προς τα τέλη Αυγούστου η κάθοδος στη Κύπρο του Μίροσλαβ Τζένκα, βοηθού Γενικού Γραμματέα αρμόδιου για πολιτικές υποθέσεις, προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για τη Νέα Υόρκη -και το ζήτημα διευθέτησης του διορισμού ειδικού απεσταλμένου του Γ.Γ. για το Κυπριακό.

Εκτός απροόπτου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, θα επισκεφθούν από κοινού την Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) προκειμένου να σταλεί και προς τον ΟΗΕ ένα θετικό σινιάλο για την συνέχεια.

  • “Μνημόνιο” μεταξύ Τουρκίας-ψευδοκράτους για την μεταφορά ηλεκτρισμού

«Διακρατικό μνημόνιο κατανόησης» για το έργο αμφίδρομης μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στο ψευδοκράτος μέσω καλωδιακής σύνδεσης, υπέγραψαν προχθες στην Άγκυρα ο ψευτο-«πρωθυπουργός» Ουννάλ Ουστέλ και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβτνέτ Γιλμάζ.

Το θέμα προβλήθηκε χθες πρωτοσέλιδα σε κάποιες εφημερίδες ως «ιστορική μέρα για την ενέργεια και τον ηλεκτρισμό». Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός 4 ετών δήλωσε στον παράνομο «Μπαϊράκ» ο κ. Ουστέλ.

Στην συνάντηση Ουστέλ-Γιλμάζ συζητήθηκαν επίσης άλλα έργα που έχει ανακοινωθεί ότι θα κατασκευαστούν στα κατεχόμενα καθώς και οι ετοιμασίες για τα εγκαίνια του νέου παράνομου «αεροδρομίου» στην Τύμπου.

Το περιεχόμενο του «διακρατικού μνημονίου» δεν ανακοινώθηκε με τον ψευτο-«πρωθυπουργό», Ουστέλ να λέει ότι τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσει σημερα ο Τούρκος Πρόεδρος.

  • ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ Ο ΤΑΤΑΡ

«Επιβολή» θεωρεί ο άθλιος Ερσίν Τατάρ την επαναφορά του πλαισίου Γκουτέρες και το να συνεχιστούν οι συνομιλίες από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, υποστηρίζοντας ότι σ’ εκείνες τις συνομιλίες στόχος ήταν να επιβληθεί μια λύση που θα οδηγούσε σε ένα ενιαίο κράτος με ομοσπονδιακή βάση και υπό ελληνική κυριαρχία, με την άρση των εγγυήσεων της Τουρκίας.

Στο διάγγελμά του για την 49η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο κατοχικός ηγέτης υποστήριξε, επίσης, ότι «τώρα κάνουν τις ίδιες επιβολές. Από εδώ, απευθύνομαι για άλλη μια φορά στον κόσμο: δεν θα δεχτούμε μια τέτοια λύση, δεν θα υποκύψουμε σε επιβολές, δεν θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να αναγνωριστεί η κυριαρχική μας ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς».

Ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι κύριος στόχος του «διδύμου Ελλήνων-Ελληνοκυπρίων και των υποστηρικτών τους είναι, κάτω από την ομοσπονδιακή λύση, να καταστρέψουν το κράτος που δημιουργήθηκε με την κεκτημένη κυριαρχική ισότητα των λαών, να αφαιρέσουν την εγγύηση της Τουρκίας με την επιβολή «μηδέν στρατός-μηδέν εγγυήσεις» και να οδηγήσουν τον τουρκικό στρατό μακριά από την Κύπρο».

Πρόσθεσε ότι είναι υπέρ μιας λύσης και μιας συμφωνίας αλλά τα προαναφερόμενα δεν είναι δυνατόν να τα αποδεχθεί.

«Αν σήμερα ζούμε ελεύθεροι, κυρίαρχοι, χωρίς φόβο και με το κεφάλι ψηλά κάτω από τη στέγη του δικού μας “κράτους” στη δική μας “πατρίδα”, αυτό το οφείλουμε στον αγώνα του “λαού” που διήρκεσε έναν αιώνα, στους ιερούς πεσόντες μας, στην ευτυχισμένη “ειρηνευτική επιχείρηση” της 20ης Ιουλίου -όπως χαρακτήρισε την άνανδρη εισβολή-, στους αγωνιστές μας και στα Μεχμετσίκ μας», είπε.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, αναφερόμενος στο πραξικόπημα και στην εισβολή του 1974, ο Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι αν δεν ερχόταν ο τουρκικός στρατός θα υπήρχε γενοκτονία των Τουρκοκυπρίων και ολόκληρο το νησί θα γινόταν ελληνικό. Πρόκειται βεβαίως για ΨΕΜΑ.

Αναφερόμενος στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983, υποστήριξε ότι εκπροσωπεί την ύπαρξη και τη βούληση του τουρκοκυπριακού «λαού», είναι ένα κυρίαρχο, ελεύθερο και σύγχρονο «κράτος» με όλους τους θεσμούς του.

Ένα άλλο εμπόδιο μπροστά στη λύση, ειπε, είναι η δήθεν στήριξη που δίδουν προς το δίδυμο Ελληνοκυπρίων-Ελλάδας οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες δεν μπορούν να χωνέψουν την ύπαρξη του ψευδοκράτους, υποστήριξε.

Είπε ότι το ψευδοκράτος είναι «ένα τουρκικό κράτος» στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί το σημείο στήριξης της τουρκικής κυριαρχίας. «Η παράνομη στάση της ΕΕ που κάνει διακρίσεις στο Κυπριακό, ενθαρρύνει το δίδυμο Ε/κ-Ελλάδας και δυναμιτίζει τις προσπάθειες λύσης», επανέλαβε.

«Καταδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ το γεγονός ότι δεν υλοποίησε έστω και μία από τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τουρκοκύπριους κατά τη διαδικασία του (φλιτουρκικού) Σχεδίου Ανάν και πήρε ως μέλος της την ελληνοκυπριακή πλευρά η οποία είπε όχι στο δημοψήφισμα», υποστήριξε, επίσης.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι η διαδικασία του (φιλοτουρκικού) Σχεδίου Ανάν και οι συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα έδειξαν ότι δεν είναι δυνατή η επίτευξη μιας συμφωνίας σε ομοσπονδιακή βάση, ο κ. Τατάρ είπε ότι ήρθε στην ημερήσια διάταξη η πρότασή τους για λύση στη βάση της ύπαρξης «δύο χωριστών κυρίαρχων κρατών» και της θεσμικής συνεργασίας ανάμεσά τους και υπέβαλαν για πρώτη φορά αυτή την πρόταση στα Ηνωμένα Έθνη στη σύνοδο της Γενεύης.

«Αυτή η μορφή λύσης που υποστηρίζεται και από τη μητέρα πατρίδα είναι ο μόνος δρόμος λύσης προς όφελος της Κύπρου και της περιοχής. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από αυτή την πρότασή μας. Δεν θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς να αναγνωριστεί η κυριαρχική μας ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς μας», επανέλαβε.

  • Θα συνεχιστεί το άνοιγμα του Βαρωσιού

Υπενθυμίζοντας ότι το 2020 άρχισαν το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού, «λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως ισχυρίστηκε, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι το Βαρώσι είναι κομμάτι της παράνομης «τδβκ» και πρόσθεσε ότι άνοιξαν προς δημόσια χρήση κάποιες δημόσιες περιοχές στο κλειστό Βαρώσι και ένα τμήμα της παραλίας.

Σημειώνοντας ότι πέρασαν στο δεύτερο στάδιο του ανοίγματος του Βαρωσιού, είπε ότι αφαιρώντας από το καθεστώς της στρατιωτικής ζώνης μια περιοχή που αντιστοιχεί στο 3,5% του κλειστού Βαρωσιού, έδωσαν τη δυνατότητα στην παράνομη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» να αποφασίσει για τους δικαιούχους οι οποίοι αποτείνονται με αίτημα επιστροφή της περιουσίας τους.

Αναφέροντας ότι μέχρι σήμερα αποτάθηκαν πέραν των 500 Ελληνοκυπρίων στην παράνομη «επιτροπή» και επισκέφτηκαν πέραν του ενός εκατομμυρίου ατόμων το κλειστό Βαρώσι, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι όλα αυτά δείχνουν πόσο σωστό ήταν το άνοιγμα του Βαρωσιού, ενώ ταυτοχρόνως συμβάλλουν και στην οικονομία. Το άνοιγμα του Βαρωσιού θα συνεχιστεί, πρόσθεσε.

  • Ενέργεια

«Ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά, που θεωρεί τον εαυτό της ως τον μόνο ιδιοκτήτη της Κύπρου συνεχίζει τις προσπάθειες διεκδίκησης της Ανατολικής Μεσογείου και των ενεργειακών πόρων, προσπαθεί να αποκλείσει την μητέρα πατρίδα Τουρκία και την παράνομη “τδβκ”,δήλωσε.

Δεν θα μείνουμε θεατές μπροστά σε αυτές τις πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής πλευράς. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα και στη “Γαλάζια Πατρίδα”, όπως στην ξηρά και στον αέρα, δήλωσε ο κ. Τατάρ για το θέμα της ενέργειας.

Επανέλαβε τα περί δίδυμου Ε/κ-Ελλάδας και είπε ότι το «δίδυμο» και «κάποιοι κύκλοι που γνωρίζουν ότι η μεγαλύτερη δύναμή τους είναι η μητέρα πατρίδα Τουρκία, διεξάγουν κάθε είδους προβοκάτσιες και επιχειρήσεις εντυπώσεων με σκοπό να αποκόψουν τους υπάρχοντες δεσμούς με την Τουρκία».

Τέλος, είπε, «να είμαστε προσεχτικοί και ξύπνιοι απέναντί τους, να αγκαλιάσουμε πιο σφικτά τη μητέρα πατρίδα Τουρκία».

https://hellasjournal.com