12.7.23

Τα πήρε όλα... και θα ζητήσει κι άλλα


Είπε το ναι για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν, ένα ναι το οποίο δεν τον ενοχλεί και δεν τον βλάπτει καθόλου και πήρε ό,τι ήθελε.-Αρχικά, ζήτησε εκσυγχρονισμό των F-16 που έχει η χώρα του και αγορά 40 νέων. Η δήλωση Μπάϊντεν ότι θα δοθούν στην Τουρκία τα F-16 είναι ρητή και σαφής. Ο Μενέντεζ την συμπλήρωσε με την φροντίδα των ΗΠΑ να μην μείνει χωρίς ασφάλεια η σύμμαχός τους Ελλάδα. Χαϊδέματα.

 Ο ΜπάΪντεν το είπε πιο ωμά. “Θα ενισχύουσμε και την Ελλάδα και την Τουρκία”.


-Ζήτησε στη συνέχεια στους χάρτες του ΝΑΤΟ τα Στενά, όπως προσδιορίζονται στη Σύμβαση του Μοντρέ να ονομάζονται “Τουρκικά Στενά” στους χάρτες του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει διπλή ονομασία.


 Η Τουρκία και όποια άλλη χώρα θέλει θα τα ονομάζει Τουρκικά Στενά, αλλά θα ονομάζονται και Στενά.


-Ζήτησε και πήρε-θα αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες- η Κύπρος να αναφέρεται στους ΝΑΤΟϊκούς χάρτες με συντεταγμένες και όχι με την ονομασία του κράτους.


-Ζήτησε και συμφωνήθηκε να ξεπαγώσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

-Η Σουηδία θα «παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη ως βάση για τη συνέχιση του αγώνα της κατά της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της προς την πλήρη εφαρμογή όλων των στοιχείων του Τριμερούς Μνημονίου», που είχε υπογραφεί στη Μαδρίτη, ενώ η Στοκχόλμη «επαναλαμβάνει ότι δεν θα παράσχει στήριξη στο YPG/PYD και στην οργάνωση που περιγράφεται ως FETÖ στην Τουρκία».Αυτός, ναι, είναι ένας πολιτικός ηγέτης που ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της χώρας του.

Θα πάρει και άλλα που έχουν να κάνουν με τον δεδομένο σύμμαχο, την Ελλάδα; Θα το δούμε. Οι προϋποθέσεις, πάντως, είναι υπερ του.
Πηγή: anixneuseis.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com