19.7.23

Γυναίκα στην Γαλλία χτυπήθηκε στα πλευρά από μετεωρίτη ενώ έπινε καφέ στη βεράντα της ! Σε ένα περίεργο ατύχημα στις 6 Ιουλίου στο Schirmeck, μια γυναίκα χτυπήθηκε από μετεωρίτη στα πλευρά της, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Les Dernières Nouvelles d'Alsace.  

Το να χτυπηθεί κάποιος από μετεωρίτη είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός.  

Η γυναίκα καθόταν στη βεράντα με μια φίλη της όταν άκουσε ένα μεγάλο «μπαμ» από την ταράτσα δίπλα της.  

«Στον δεύτερο ίδιο θόρυβο που άκουσα, ένιωσα ένα σοκ στα πλευρά. Νόμιζα ότι ήταν ζώο, νυχτερίδα!» διηγήθηκε εκείνη. 

«Σκεφτήκαμε ότι ήταν κομμάτι τσιμέντου, αυτό που εφαρμόζουμε στα πλακάκια στην κορυφή του σπιτιού αλλά δεν είχε το ίδιο χρώμα». 

Ευτυχώς για την γυναίκα, ήταν ένα μικρό κομμάτι βράχου που αναπήδησε από την οροφή και χτύπησε μόνο στο στήθος της. Έχει ένα μώλωπα στο στήθος και κοντά στα πλευρά της, αλλά εκτός από αυτό δεν έχει τραυματιστεί σε άλλα σημεία και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.  

Εξωγήινη προέλευση 

Η σοκαρισμένη γυναίκα μετέφερε τον βράχο στον γεωλόγο Δρ. Thierry Rebmann, ο οποίος τον εξέτασε και επιβεβαίωσε ότι είχε εξωγήινη προέλευση, σύμφωνα με το DNA. 

«Το να βρεις έναν μετεωρίτη είναι ήδη ασυνήθιστο, αλλά το να είσαι σε άμεση επαφή μαζί του και να πέσει πάνω σου, είναι αστρονομικά σπάνιο», είπε ο Δρ Ρέμμαν. 

Στη Γαλλία υπήρξαν μόνο πέντε περιστατικά προσγείωσης μετεωριτών τον 21ο αιώνα. Σύμφωνα με το National Geographic, η Ann Hodges είναι το μόνο επιβεβαιωμένο άτομο στην ιστορία που χτυπήθηκε από μετεωρίτη.  

Το 1954 μια γυναίκα επίσης,  χτυπήθηκε από μετεωρίτη ενώ κοιμόταν στο σαλόνι της, όταν ένα κομμάτι μαύρου βράχου σε μέγεθος μπάλας του τέννις, έσπασε το ταβάνι της και τη χτύπησε στον μηρό. Παρόλα αυτά, η γυναίκα επέζησε, απλά ήταν ελαφρά τραυματισμένη.  

Πηγή: interestingengineering.com