9.7.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απελευθερώθηκαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση (2) αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα

Θα πρέπει να διωχθούν σαν συνεργοί και οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων
οι οποίοι ενοικιάζουν στους συγκεκριμένους αλλοδαπούς κακοποιούς και τελούν εν γνώσει
της παρανόμου δραστηριότητάς των. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να καλούνται για λήψη σχετικής καταθέσεως, ώστε σε υποτροπή να γνωρίζουν ότι θα αποτελέσουν και οι ίδιοι αναπόσπαστο μέρος της σχηματισθησομένης δικογραφίας, ώστε να επιλέγουν τους ενοικιαστές τους.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απελευθέρωσαν δύο (2) αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους.


Κατά την αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (08-07-2023), σε διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή της οδού Μοναστηρίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη σίτιση των προαναφερόμενων, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. 


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) αλλοδαποί εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από την ελληνοτουρκική μεθόριο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο εν λόγω διαμέρισμα όπου συνεργοί του 27χρονου, τους εκβίαζαν απαιτώντας την καταβολή χρημάτων προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.


Κατασχέθηκαν, (3) μαχαίρια, (1) κινητό τηλέφωνο και (6) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.


Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.