18.6.23

Τρύπια" η Τουρκία: Άρνηση της Ισπανίας για απόσυρση των Patriot και αποστολή στην Ουκρανία-Τι σημαντικό αποκαλύπτει για την Τουρκική αεράμυνα

 

Είναι γνωστό ότι η Ουκρανική αεράμυνα αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στην υπεράσπιση στρατιωτικών στόχων και έργων υποδομής της χώρας της, από τις συνεχείς Ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους.

Η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Ουκρανικής αεράμυνας

Η τεχνική των Ρώσων είναι απλή, εκτοξεύοντας αρχικά σε μεγάλους αριθμούς drone καμικάζι κυρίως, αναγκάζουν την Ουκρανική αεράμυνα να ενεργοποιηθεί, φανερώνοντας τη θέση των συστημάτων της, εκτοξεύοντας πυραύλους για την καταστροφή τους.

Αυτό έχει ως  επιπλέον αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση ακριβών και δυσαναπλήρωτων αντιαεροπορικών Ουκρανικών πυραύλων.

Στη συνέχεια οι Ρώσοι εκτοξεύουν βαλλιστικούς πυραύλους ακριβείας κατά των θέσεων της  εξασθενημένης Ουκρανικής αεράμυνας, καταστρέφοντας τα μέσα της.

ΗΠΑ-χώρες του ΝΑΤΟ αποστέλλουν συνεχώς στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, εστιάζοντας πρωτίστως στην ενίσχυση της Ουκρανικής αεράμυνας, με συστοιχίες Patriot , αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T και άλλα συστήματα, την ώρα που ο ίδιος ο Ουκρανός Πρόεδρος εκλιπαρεί για την αποστολή επιπλέον βοήθειας, ιδίως σε Αμερικανικές αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot.

https://www.pentapostagma.gr