19.6.23

Αδιάκοπη η επιθετικότητα της Άγκυρας! Δοκίμασαν ξανά το μη επανδρωμένο μαχητικό Kizilelma-Τούρκοι αναλυτές: "Σύνορα της Ευρώπης η Ελλάδα ή η Τουρκία;" (Βίντεο)

 

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό από φερέφωνα του Ερντογάν-Πόλεμος λέξεων ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο και τον Ιμάμογλου-"Γιορτάζουν" ξανά τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Την ώρα που στην Τουρκία δοκιμάζουν το επιθετικό Kizilelma και συνεχίζουν τις επιθέσεις στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, το "εμφυλιοπολεμικό" κλίμα συνεχίζεται με συνεχείς ρητορικές επιθέσεις ανάμεσα σε Ερντογάν και Ιμάμογλου.

Σε ομιλία του προς εξαγωγείς της χώρας του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «μας αγαπούν από την Αφρική μέχρι και την Ευρώπη, από τη Λατινική Αμερική μέχρι και την Ασία. Μετά την εκλογική μας νίκη ξεχείλισε  η αγάπη στους δρόμους όλου του πλανήτη».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν ανέφερε: «Τα βήματα τα οποία έχει κάνει η Τουρκία τα τελευταία 21 χρόνια στην εξωτερική πολιτική έχουν πολλαπλασιάσει και τις εξαγωγές. Για παράδειγμα, οι πρεσβείες μας στην Αφρική αυξήθηκαν απο 12 σε 44, και οι εμπορικές μας συναλλαγές αυξήθηκαν από 4,3 δισ. δολάρια σε 40 δισ. δολάρια. Σε Λατινική Αμερική ο αριθμός των πρεσβειών μας αυξήθηκε απο 6 σε 18 και οι εμπορικές συναλλαγές αυξήθηάν απο 800 εκατομμύρια δολάρια σε 17.4 δισ δολάρια.

Μετά την εκλογική νίκη, η αγάπη που ξεχείλισε στους δρόμους από την Αφρική μέχρι και την Ασία, απο την Λατινική Αμερική μέχρι και την Ευρώπη δείχνει την αγάπη όχι μόνο στο πρόσωπο μας αλλά και στην χώρα μας».

Νέο τεστ για «Kizil Elma»

Ενώ ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι θα συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα των εξοπλισμών, στην Τουρκία έγινε νέο τεστ για το μη επανδρωμένο μαχητικό «Kizil Elma». Το 2024 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή, το 2025 θα γίνει το πρώτο τεστ στο αεροπλανοφόρο Anadolu.

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συζήτησης Τούρκων αναλυτών, οι οποίοι σχολιάζουν ότι «η Ελλάδα στο Αιγαίο και το τείχος στον Έβρο έλαβε σοβαρά μέτρα για το προσφυγικό».

Επίσης, διερωτώνται αν «η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης ή η Τουρκία;».

Ο στρατιωτικός αναλυτής Αμντουλάχ Αγάρ ανέφερε: «Η Ελλάδα χτίζει τείχος στα σύνορα μας. Επίσης έχει πάρει σοβαρά μέτρα για να εμποδίσει τις διελεύσεις προς τα νησιά, κι αυτό το έκανε και με κονδύλια της Ε.Ε. Για εμάς υπάρχει ένα πρόβλημα.

Δυτικά έχουμε ένα τεράστιο τείχος. Κι εμείς αναγκαστήκαμε να χτίσουμε τείχος στα νότιο-δυτικά σύνορα μας. Το ερώτημα είναι το εξής, τα σύνορα της Δύσης είναι στο σημείο που χτίσαμε το τείχος μας, ή μήπως είναι τα σύνορα της Ελλάδας; Aυτό είναι σημαντικός καθώς η Δύση μας βλέπει ως αποθήκη μεταναστών και προσφύγων».

Επίθεση Ερντογάν σε Ιμάμογλου: «Η Κωνσταντινούπολη ζει την εποχή της μιζέριας»«Ανοίξαμε την Αγία Σοφία και χτίζουμε τζαμιά σε όλη την Κωνσταντινούπολη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.Συγκεκριμένα είπε: «Μέχρι σήμερα αναστήσαμε πολλά έργα των προγόνων μας τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί. Σύμφωνα με την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή η Αγιά Σοφία συναντήθηκε και πάλι με προσευχή προς τον Μωάμεθ και τερματίσαμε τη νοσταλγία 86 ετών. Με το τζαμί στην περιοχή Τσάμλιτζα χτίσαμε ένα υπέροχο και μεγαλειώδες έργο το οποίο έγινε το σύμβολο της πόλης. Χτίσαμε το τζαμί στην πλατεία Ταξίμ, που κάποτε ήταν το σύμβολο του καθεστώτος, και τοποθετούμε ένα τριαντάφυλλο στην καρδιά της πόλης.Τα τελευταία χρόνια, η Κωνσταντινούπολη σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ζει μια εποχή μιζέριας και υποχώρησης. Τους επόμενους 9 μήνες θα εργαστούμε σκληρά και να σώσουμε την Κωνσταντινούπολη από αυτήν την εποχή της μιζέριας».Απαντώντας στον Τούρκο πρόεδρο ο Ιμάμογλου είπε: «Ο Ερντογάν λέει ψέματα μπροστά σε τζαμιά, εμείς τερματίσμαμε την εποχή της σπατάλης».Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είπε: «Ο κύριος πρόεδρος μίλησε για εποχή υποχώρησης και μιζέριας στην Κωνσταντινούπολη κι αυτό το έκανε στα εγκαίνια ενός τεμένους. Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να λέει ψέματα μπροστά σε τζαμί. Γι' αυτό και καταδικάζω αυτή τη δήλωση. Διότι εμείς τερματίσαμε τη δική σας εποχή της μιζέριας και της σπατάλης και δεν καταφέρατε να βγείτε απο την μελαγχολία».https://www.pentapostagma.gr/