18.6.23

Δέκα χρόνια από την δολοφονία του ήρωα Αιτωλοακαρνάνα αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου

 

Σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατο του ήρωα αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου ,καταγόμενου από τον Δαφνιά Μακρυνείας. Είχε πέσει νεκρός από σφαίρα του Αλβανού κακοποιού Μάριον Κόλα. Ο Υπαρχιφύλακας Ανδριτσόπουλος Γεώργιος  γεννήθηκε στις 16-08-1976 στο Αγρίνιο και υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία και είχε υπηρετήσει στο Αστυνομικό Τμήμα  Αμπελοκήπων Αττικής και στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 17 Ιουνίου από τη δολοφονία του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, από Αλβανό κακοποιό στο Δίστομο Βοιωτίας.

Εκείνη τη μοιραία νύχτα του 2013, δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας Λιβαδειάς όπου υπηρετούσε κι ο αδικοχαμένος αστυνομικός – πατέρας δύο παιδιών και με τη σύζυγο έγκυο στο τρίτο τους παιδί – έπεσαν σε ενέδρα έξω από το Δίστομο, πέντε βαριά οπλισμένων κακοποιών που είχαν δραπετεύσει στις 22 Μαρτίου 2013 από τις Φυλακές Τρικάλων.

Στο πρώτο όχημα επέβαιναν τρεις αστυνομικοί οι οποίοι αφοπλίστηκαν από τους κακοποιούς και τους οποίους ο αρχηγός των δραπετών, Μάριον Κόλα, ήθελε να εκτελέσει. Εκείνη την ώρα όμως φάνηκε το δεύτερο συμβατικό όχημα της Ασφάλειας στο οποίο επέβαινε και ο Γιώργος Ανδριτσόπουλος, τον οποίο και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Οι συνάδελφοί του και η Ελληνική Αστυνομία, δεν ξέχασαν τον Αρχιφύλακα Γεώργιο Ανδριτσόπουλο στον οποίο απονεμήθηκε μετά θάνατο και το Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας.

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος συνδιοργανώνουν μαζί με άλλους φορείς και φέτος, το 2ο LIVADIA night run, όπου ο αγώνας των 5km είναι αφιερωμένος στη μνήμη του συναδέλφου τους Γιώργου Ανδριτσόπουλου.

https://www.lamiareport.gr