10.6.23

Πολεμικό Ναυτικό: Διαβουλεύσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα
Μολονότι το ενδιαφέρον κατά τη τρέχουσα χρονική περίοδο κεντρίζουν οι πολιτικές εξελίξεις, εντούτοις στον χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) υφίστανται συζητήσεις που προκαλούν προβληματισμό.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες έλαβε χώρα κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα συνάντηση σε εξαιρετικά κλειστό κύκλο μεταξύ του Αμερικανού πρέσβη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στην όποια παρευρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλιστικών του ΓΕΝ Υποναύαρχος (Μ) Χρήστος Σκεπαρνάκος ΠΝ καθώς και ο Αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ Διοικητής Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας (ΔΔΜΝ).
Απουσίαζαν πλήρως τόσο ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ καθώς και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ οι οποίοι και δεν ήταν ενήμεροι για τη συνάντηση γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό αναφορικώς με την θεσμική τήρηση των διαδικασιών.
Ο πρόσφατος ελλιμενισμός πλοίου LCS στη ναυτική βάση της Σούδας επανάφερε ορισμένες σκέψεις σε μια εξαιρετικά μικρή μειοψηφία για την δυνητική απόκτηση αυτών των πλοίων στα πλαίσια του προγράμματος των αποσύρσεων που εφαρμόζει το US Navy.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ONEX Technologies Πάνος Ξενοκώστας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις στα τρέχοντα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι γνωστό πως στα ναυπηγεία της Ελευσίνας προωθείται τόσο το πρόγραμμα ναυπήγησης των κορβετών Doha για το ΠΝ όσο και ένα μικρότερο πρόγραμμα αυτό της ενεργοποίησης των νεοαποκτηθέντων περιπολικών της κλάσης ISLAND για το ΠΝ.

DEFENCEREVIEW.GR

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com